Home / Invatamant / Elevii vor primi lapte, mere și produse de panificație la pachet cu măsuri educative

Elevii vor primi lapte, mere și produse de panificație la pachet cu măsuri educative

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat lista produselor care se vor distribui în cadrul programului pentru școli, în perioada 2019-2020. Astfel, în școlile din județul Vaslui vor fi distribuite următoarele produse: lapte, produse lactate, produse de panificație și mere.

În paralel cu distribuția produselor alimentare, în anul școlar 2019-2020 CJ Vaslui va implementa o măsură educativă pentru elevi. În acest sens, au fost propuse mai multe măsuri educative care să însoțească distribuția fructelor/legumelor, laptelui și produselor lactate. Măsurile vizează organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui sau la unități de ambalare, depozitare și procesare a fructelor, legumelor și laptelui; organizare de activități de gradinărit la nivelul școlii; organizarea de activități extracurriculare și extrașcolare în cadrul disciplinei opționale educație pentru sănătate. În funcție de preferințe și buget, CJ Vaslui va pune în aplicare în mod obligatorii în anii școlari următori cel puțin o măsură educativă.

La nivelul județului Vaslui programul pentru școli se adresează unui număr de aproximativ 44.069 beneficiari, care reprezintă numărul total de preșcolari din grădinițele cu program de patru ore de stat autorizate și particulare acreditate și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și particular.

În județul Vaslui, pentru perioada 2019-2020, suma pentru acordarea gratuită de fructe și legume proaspete este de 1.818 mii lei și 881 mii lei pentru măsurile educative; suma pentru acordarea gratuită de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf este de 4.000 mii lei și 881 mii lei pentru măsuri educative; suma pentru acordarea gratuită de produse de panificație este de 4.318 mii lei.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: