Home / Administratie / Va fi schimbată înfățișarea străzii Ștefan cel Mare din Bârlad

Va fi schimbată înfățișarea străzii Ștefan cel Mare din Bârlad

Strada Stefan cel Mare, una dintre cele mai vechi și mai renumite din Bârlad, dar și o importantă arteră rutieră care leagă centrul urbei de cartierul Podeni (strada fiind cuprinsă între Hotel ”Moldova” și sensul giratoriu de la Podul Pescăriei) își va schimba înfățișarea cu care s-au obișnuit localnicii în ultimii ani.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) Bârlad, ce va avea loc vineri, se află un proiect de hotărâre privind supralărgirea acestei străzi. Mai exact, consilierii municipali vor analiza Planul Urbanistic de Detaliu necesar investiției.

Dacă proiectul va fi aprobat, lățimea spațiului verde care separă cele două sensuri de mers de pe strada Ștefan cel Mare va fi diminuat cu doi metri (câte un metru de o parte și de alta), iar fâșiile sacrificate vor fi transformate în parcări auto. În acest fel, carosabilul rutier va căpăta lărgime.

Proiectul mai prevede și rezolvarea comunicarii dintre cele doua sensuri de circulatie, fara a fi necesară folosirea sensului giratoriu. Practic, va fi creata posibilitatea trecerii mașinilor de pe un sens pe altul, fără ca șoferii să mai fie nevoiți să parcurgă întreaga stradă.

Lățimea spațiului verde, după îngustare, va fi ce circa 2,10 metri . De asemenea, este prevăzută desființarea tronsonului din rețeaua de iluminat public amplasată în mijlocul scuarului.

Deși în documentele făcute publice pe site-ul Primăriei Bârlad nu este menționată defrișarea copacilor de pe spațiul verde existent, se pare că aceștia vor fi tăiați. Se face, însă, precizarea că pe scuar va fi plantată ”vegetație înaltă dispusă asffel încât să nu incomodeze vizibilitatea conducătorilor auto”. (Simona MIHĂILĂ)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Licitația pentru execuția proiectului de apă și canal din Bârlad a eșuat pentru a treia oară

de Dănuț CIOBANU Proiectul de ...

Scântei între rromi și primarul bârlădean, la audiențele organizate de prefectul județului

Discuții aprinse ieri, la primăria ...

Lâna de la peste 150.000 oi din județul Vaslui nu are căutare pe piață

Crescătorii de ovine din județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: