Home / Administratie / Primarul Dumitru Boroș se pregătește să spargă din nou pușculița Bârladului: peste 16.000 euro pentru activitățile culturale din luna octombrie

Primarul Dumitru Boroș se pregătește să spargă din nou pușculița Bârladului: peste 16.000 euro pentru activitățile culturale din luna octombrie

Dezmăț pe bani publici. Consilierii locali bârlădeni urmează să-și dea vineri, 30 august, votul pentru programul și devizul estimativ pentru activitățile cultural-artistice și sportive care ar urma să se desfășoare în oraș, în cursul lunii octombrie. Nota de plată, sare și piper pe rana deschisă a unui Bârlad chel, căruia îi lipsește tichia de mărgăritare culturale: 76.300 lei.

Încă o lovitură fatală pentru bugetul Bârladului vine tot de la cei care au fost aleși să păzească vistieria greu încercată de-a lungul timpului cu cheltuieli inutile, dar care au înzorzonat imaginea edililor locali. Dovada a fost postată pe site-ul Primăriei Bârlad, care anunță o nouă ședință ordinară a Consiliului local, în care va fi supus la vot un proiect de hotărâre privind programul și costurile activităților culturale din luna lui Brumărel.

În program, chiar prima pe listă, o activitate care n-are nici în clin, nici în mânecă, cu domeniul cultural: sărbătorirea cu pompă a Zilei Internaționale a persoanelor vârstnice (1 octombrie). Manifestarea ar urma să includă un simpozion și un ceremonial religios pentru cuplurile de bârlădeni care aniversează 50 de ani de la căsătorie și e o “tradiție” pe care primarul liberal Boroș n-are cum să o rateze, în prag de an electoral.

Socotelile arată că, pentru masa festivă la care vor participa 85 de familii, pentru premii, flori, materiale și servicii publicitare și onorariul artiștilor invitați să cânte la eveniment, bârlădenii vor plăti 25.000 lei. Asta, deși nu vor participa efectiv la Nunta de Aur și vor admira din fotografii momentele în care Dumitru Boroș va dansa și va petrece cu nuntașii, pardon votanții, septuagenari și octogenari.

De la pensionari la alte categorii de vârstă cu priză “electorală”: părinții și profesorii elevilor cu merite deosebite. Primăria vrea să celebreze Ziua Mondială a Educației (5 octombrie) cu o festivitate de premiere a copiilor laureați în anul școlar 2018 – 2019. Premiile, diplomele, florile și materialele promoționale scot din pușculița orașului 35.000 lei.

Pe ce vor să mai cheltuie aleșii locali banii contribuabililor? Pe un simpozion despre “Totalitarism și Holocaust” (doar nu degeaba Bârladul e orașul natal al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej!) și o întâlnire a Cenaclului literar “Alexandru Vlahuță”. Totalul estimat: 1.500 lei, pentru transportul, diurna și cazarea invitaților, materiale și servicii publicitare.

Tot în luna octombrie, urmează să fie marcată și Ziua Palatului Comunal din Bârlad (19 octombrie), prin muzică, dans și o expoziție de artă plastică, toate acestea ridicând nota de plată la 9.000 lei, dar și Ziua Armatei Române (25 octombrie), pentru care se pregătește un ceremonial militar cu depunere de coroane de flori și o retragere cu torțe, care costă 6.000 lei.

Dacă facem o socoteală simplă, rezultă peste 16.000 euro “investiți” în zestrea culturală a orașului, care zestre se subțiază de la an la an, cu activități dintre cele mai lipsite de fior cultural, cu public redus și cu impact social asemenea.

Le reamintim consilierilor locali bârlădeni că izvorul de bani publici nu este unul nesecat și că responsabilitatea lor e să chibzuiască fiecare vot pe care îl dau, nu să facă pe plac unui primar care a dovedit în repetate rânduri că e avid de imagine. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

Update! Alertă alimentară! Carnea de curcan din Ungaria a ajuns și în județul Vaslui!

Update: Inspectorii sanitari veterinari au ...

Consilierul liberal Adrian Todireasa îi reproșează lui Dumitru Boroș că nu a știut să se impună la negocierile pentru împărțirea posturilor de conducere

Numărul deosebit de mic de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: