Home / Invatamant / Un eliminat pentru fraudă și 149 de absenți la ultima probă a bacalaureatului de toamnă

Un eliminat pentru fraudă și 149 de absenți la ultima probă a bacalaureatului de toamnă

Un candidat a fost eliminat în județul nostru din ultima probă a bacalaureatului după ce a fost prins de către profesorii supraveghetori în timp ce copia într-unul din centrele unde s-a organizat evaluarea. De asemenea, un sfert din cei înscriși pentru această a doua probă nu s-au mai prezentat deloc la cel mai important examen al vieții lor.

Ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere a profilului sau specializării, nu s-a încheiat fără evenimente deosebite în județul nostru. Unul din cei 431 de candidați înscriși în examen a fost eliminat de către profesorii supraveghetori pentru tentativă de fraudă. Mai precis, absolventul de 12 clase, care provine din promoțiile anterioare, a încercat să copieze într-unul din centrele de examen organizat la nivelul județului. Pentru această a doua sesiune din 2019 a bacalaureatului au fost organizate trei centre de evaluare, două în Vaslui și unul în Bârlad.

Nici prezența la examen nu a fost una strălucită. Dovadă este absenteismul celor 148 de candidați, din totalul celor 580 care se înscriseră la această ultimă evaluare scrisă.

Bacalaureatul de toamnă a debutat pe 21 august, cu proba la limba și literatura română. Acum, după cele trei evaluări scrise ale candidaților, va urma evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), ce se va desfășura pe 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competențelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie, până cel târziu la ora 12:00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.
(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Bârlad, o investiție de 6 milioane de lei se degradează înainte de a fi recepționată

Sala de sport a Școlii ...

Liceul “Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari ...

Primăria tergiversează angajarea unui medic dentist pentru cabinetul proaspăt dotat al Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad

Cabinetul stomatologic al Liceului Teoretic ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: