Home / Social / Încep exproprierile de pe viitoarea variantă de ocolire a Bârladului. Valoarea despăgubirilor: 2,2 milioane de lei

Încep exproprierile de pe viitoarea variantă de ocolire a Bârladului. Valoarea despăgubirilor: 2,2 milioane de lei

Guvernul a aprobat, în ședința din această săptămână, o hotărâre prin care sunt declanșate procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate de-a lungul lucrării de utilitate publică de interes național ”Varianta de ocolire Bârlad”. Valoarea despăgubirilor pentru proprietarii de terenuri și case pe unde va trece viitoarea șosea de centură a ”orașului rulmenților”, în lungime de 11,2 km, se ridică la 2,28 milioane de lei.

Autoritățile statului au mai făcut un pas în ceea ce privește viitoarea șosea de centură a municipiului Bârlad. Și asta după ce Guvernul României a aprobat, printr-o hotărâre discutată în ședința de marți, procedurile de expropriere a imobilelor situate de-a lungul celor 11,2 km de șosea care va trece pe teritoriul a trei unități administrativ-teritoriale, respectiv Grivița, Bârlad și Zorleni. Prin același act normativ, s-a aprobat și lista cu imobilele proprietate privată supuse exproprierii, lista proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza raportului de evaluare întocmit, având în vedere expertizele întocmite și actualizate de camerele notarilor publici. Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Varianta de ocolire Bârlad”, sunt în cuantum total de 2.279.300 lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019. Banii vor fi virați proprietarilor de imobile de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și aflat la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național, în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii. Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este cel care va răspunde de realitatea datelor înscrise în lista cuprinzând imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acestora, precum și de modul de utilizare, în conformitate cu dispozițiile legale, a sumei alocate. Planul de amplasament al lucrării de utilitate publică de interes național se va aduce la cunoștință publică și prin afișarea la sediile consiliilor locale din Bârlad, Zorleni și Grivița, precum și prin publicarea pe pagina proprie de internet a expropriatorului.

Șoseaua de centură a Bârladului va avea o lungime de 11,2 km și o lățime a platformei de 10 metri și va fi construită prin estul orașului, mai precis paralel cu linia de cale ferată. De-a lungul acesteia, se vor construi patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Durata de execuție a întregii lucrări este, conform contractului, de doi ani și jumătate, perioadă în care intră și proiectarea de opt luni. Cu alte cuvinte, dacă se vor respecta termenii prevăzuți în contract, panglica inaugurală ar trebui tăiată în primăvara lui 2021. Conform reprezentantilor asocierii de firme care a câștigat licitația de proiectare și execuție a centurii de ocolire a Bârladului, lucrările ar urma să înceapă în toamna acestui an. (Ionuț Preda)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătaie de joc la adresa veteranilor de război! Fără bilete de transport și abonamente telefonice gratuite

de Dănuț CIOBANU  Biletele gratuite de transport nu au ...

Incendiu la mai multe anexe gospodărești pe strada Călugăreni, din Vaslui. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seara, în zona ...

Primii pensionari și salariați din județul Vaslui pleacă la tratament balnear

În perioada 17 – 19 februarie 2020, pleacă la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: