Home / Justitie / Polițiștii vasluieni au depistat 6 conducători auto care efectuau, ilegal, transport de persoane

Polițiștii vasluieni au depistat 6 conducători auto care efectuau, ilegal, transport de persoane

În cadrul a două acțiuni organizate pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 6 conducători auto care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane contra cost. În aceste cazuri, pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor folosite.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui, pe 23 și 27 august, au controlat 36 de autovehicule, legitimând aproximativ 50 de persoane. În urma testărilor efectuate cu etilotestul, au fost reținute 3 permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului.

„Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 la O.U.G. nr. 195/2002, 1 la Legea 132/2017 și 6 la Legea 38/2003. Acestea din urmă au fost aplicate pe numele a 6 conducători auto care efectuau transport neautorizat de persoane, contra cost, cu autovehicule având capacitatea de transport de până la 8+1 locuri, transfrontalier. În cele 6 cazuri, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare și seturile de plăcuțe cu numărul de înmatriculare, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

La activități au participat 25 de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și pentru acțiuni speciale. (A.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ucis ...

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: