Home / Administratie / SC Transurb Vaslui înființează trei stații noi de autobuz

SC Transurb Vaslui înființează trei stații noi de autobuz

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința de la finalul acestei săptămâni un proiect de hotărâre privind înființarea mai multor stații de autobuz. Decizia de înființare a stațiilor a fost luată în urma cererilor venite din partea cetățenilor și agenților economici din municipiul Vaslui.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba înființarea unor stații de autobuz pe mai multe străzi: strada Călugăreni pe ambele sensuri, în dreptul imobilului nr. 206, cu trecere pentru pietoni între cele două stații, pe str. Mihail Sadoveanu pe ambele sensuri, în dreptul imobilelor nr. 29 și 41A, cu trecere pentru pietoni între cele două stații și pe str. Gării pe sensul dinspre Gara CFR Vaslui.

În ședința din luna iulie 2019, CL Vaslui a acordat SC Transurb un sprijin financiar în valoare de 960.000 de lei. Banii au fost alocați pentru acoperirea pierderilor contabilizate de societate în ultimii ani.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că ajutorul financiar reprezintă o gură de oxigen pentru SC Transurb care îi permite să continuie activitatea de la zero.

„Să sprijinim societate cu această sumă de bani. Toate sunt societăți în subordinea CL Vaslui și trebuie sprijinite, pentru că prestează un serviciu public”, a explicat Vasile Pavăl.

Veniturile totale prognozate pentru acest an de SC Transurb Vaslui se ridică la suma de 6.029 mii lei, în timp ce cheltuielile totalizează 5.960 mii lei. Astfel, profitul brut prognozat de pentru anul 2019 este în valoare de 69 mii lei.

La fundamentarea bugetului s-a avut în vedere nivelul mediu al veniturilor obținute atât din încasări proprii, cât și diferențe de tarif alocate de la bugetul local pentru facilitățile acordate unor categorii de cetățeni ai municipiului, prețurile estimate la energie electrică și combustibil, cheltuielile de personal pentru cei 89 de salariați ai societății etc.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: