Home / Administratie / Reconversia fostelor sere din Parcul Copou a primit finanțare europeană

Reconversia fostelor sere din Parcul Copou a primit finanțare europeană

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat în ultima ședință extraordinară documentația tehnico-economică, revizuită în luna august 2019, a proiectului «Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement».

În urma solicitării de clarificare din partea Agenției pentru Dezvoltare Rurală (ADR) Nord Est, este nevoie de o hotărâre de aprobare a CL Vaslui a formei actuale a documentației. Singura modificare apărută se referă la corelarea cheltuielilor diverse și neprevăzute cu cheltuielile neeligibile, astfel încât proporțional cu cheltuielile neeligibile, cheltuielile diverse și neprevăzute să fie la rândul lor neeligibile. Proiectul este eligibil pentru a primi finanțare în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară nr. 4 și are cu un buget de 14.271.546 lei.

Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor construcții anterioare. În acest moment, proiectul se află în etapa de precontractare la Organismul Intermediar POR din cadrul ADR Nord Est.

Parcul dendrologic Copou reprezintă unul dintre cele mai extinse parcuri din țară (11 hectare) constituind principala zonă de relaxare pentru vasluieni. Având în vedere că spațiile verzi existente în municipiul Vaslui sunt sub limita impusă de Uniunea Europeană de 26 metri pătrați/cap locuitor, proiectul de reconversie a fostelor sere din zona Parcului Copou este binevenit. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: