Home / Social / Biletele de tratament: 1.200 de cereri pentru 192 de bilete

Biletele de tratament: 1.200 de cereri pentru 192 de bilete

Pe 4 septembrie pleacă la tratament într-o stațiune balneară o nouă serie de beneficiari din județul Vaslui. Pentru cele 192 bilete repartizate Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, au fost înregistrate un număr total de 1.200 cereri.

Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui, a precizat că va solicita la Ministerul Muncii o suplimentare de bilete, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

„Chiar dacă numărul cererilor este cu mult mai mare decât biletele disponibile, vom satisface pe toți beneficiarii. La o parte din aceste cereri oamenii au renunțat, în cazul altor cereri beneficiarii au plecat la tratament în lunile de vară. Am gestionat această problemă astfel încât toți solicitanții să beneficieze de acest drept, dar nu neapărat să plece la tratament în lunile iunie sau iulie”, a spus Isabel Bogdan.

În acest an, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii din județul Vaslui au putut depune cereri pentru bilete de tratament din luna ianuarie 2019.

Dată înregistrării cererii nu mai este un criteriu de selecție în ceea ce privește alocarea biletelor de tratament, iar cererea poate fi depusă și cu 30 de zile înainte de luna în care beneficiarul dorește să plece la tratament.

Printre stațiunile de tratament preferate de solicitanți se numără Olănești, Lacul Sărat, Mangalia, Techirghiol, 1 Mai, Felix, Eforie Nord, Saturn, Vatra Dornei, Nicolina, Bușteni, Sinaia, Neptun și Venus.

Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: