Home » Social » Drumul Național DN 2F Vaslui – Bacău, reasfaltat complet și pe ultimele sectoare

Drumul Național DN 2F Vaslui – Bacău, reasfaltat complet și pe ultimele sectoare

Drumul Național DN 2F Vaslui – Bacău a fost asfaltat complet și pe ultimele sectoare pe care nu era refăcut, respectiv între Moara Sima și municipiul reședință. Lucrările pe cei peste 15 km au fost realizate de firma Viacons Rutier Huși, în baza unui contract încheiat în această vară cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Șoferii care merg acum din Vaslui la Bacău pe principala arteră de comunicații care leagă cele două județe de la est la vest pot răsufla ușurați. Ultimii aproximativ 15 km care mai rămăseseră cu vechiul covor asfaltic turnat de pe timpul comunismului și cârpit în permanență au fost modernizați. În aceste condiții, tot drumul național DN 2F, de peste 80 de kilometri, este acum circulabil în condiții normale pentru secolul în care ne aflăm. Practic, sectorul de șosea dintre zona industrială a municipiului Vaslui și intersecția cu drumul județean care asigură legătura cu Pungeși și Gârceni a fost reasfaltat. Excepție face, evident, porțiunea de câțiva kilometri dintre localitățile Poenești și Laza, asfaltată încă de anul trecut.

Firma care s-a ocupat de lucrări și le-a realizat la standarde europene este Viascons Rutier SRL Huși, în baza unui contract încheiat în această vară cu Direcția Regională de Drumuri Poduri Iași, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Asfaltarea celor aproximativ 15 km s-a făcut în timp record, de mai puțin de o lună, datorită capacității foarte mari de lucru a societății hușene. Desigur, urmează realizarea marcajelor rutiere de pe cele două sectoare modernizate absolut necesare pentru un trafic rutier normal. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: