Home » Social » Investițiile și învățământul de performanță, în prim-planul sărbătorii comunei Gârceni

Investițiile și învățământul de performanță, în prim-planul sărbătorii comunei Gârceni

Sărbătoarea comunei Gârceni a fost una specială în acest an, ținând cont de investițiile importante încheiate sau aflate în derulare, pe care administrația locală le-a avut și le are permanent în vedere, cum ar fi infrastructura rutieră și cea școlară. De asemenea, în prim-plan au fost și rezultatele deosebite ale elevilor, care au fost răsplătite cu diplome și bani. Desigur, nu au fost uitați nici oamenii din comună care, timp de mai bine de o jumătate de zi, s-au bucurat de un spectacol de excepție, ai cărui protagoniști au fost Lili Ciortan, trupa Chihlimbar și Fuego.

Locuitorii Gârceniului și ai satelor componente s-au aflat, la debutul acestei luni, în sărbătoare, la fel ca și administrația, care s-a ocupat de pregătirea celui mai important moment al anului. Astfel, cu mic, cu mare, sute de oameni s-au adunat în curtea Căminului Cultural ,pentru a petrece la cea de a XI-a ediție a Zilei Comunei Gârceni.

Evenimentul a debutat cu scurte momente artistice, pentru ca, apoi, edilul Sorin Scutelnicu să prezinte realizările administrației pe care o conduce, unele nemaiîntâlnite până acum în comună. Este vorba de asfaltarea a șase kilometri de drum local prin PNDL, între centrul de comună și Dumbrăveni, precum și între Gârceni și biserica din sat, lucrări realizate de firma Viacons Rutier SRL Huși.

De asemenea, s-au încheiat și lucrările la grădinița din Slobozia și la școlile din Racova și Gârceni Deal. Tot la același capitol, se depun eforturi pentru finalizarea investițiilor la unitățile de învățământ din Racovița și Trohan. Nu în ultimul rând, cu banii primiți cu destinație specială de la Guvern, primăria va construi și o toaletă nouă în incinta școlii din Slobozia.

Investițiile nu se opresc aici. În perioada următoare, vom începe asfaltarea a încă patru kilometri de drumuri comunale. Vom realiza și iluminatul public în toată comuna, cu 610 lămpi cu led. Am atras și fonduri europene în comunitatea noastră, nu mai puțin de 450.000 de euro, cu care, chiar din această lună, începem lucrările la căminul cultural din Racova și care sperăm ca, în 14 luni, să fie gata. În plus, cu alți bani de la UE, vom face un teren sintetic de fotbal la Gârceni, precum și un parc la Slobozia.”, le-a spus localnicilor primarul Mircea Scutelnicu.

Singura problemă care rămâne, însă, pentru comuna Gârceni, este cea a drumului județean care face legătura cu Pungeștiul. Însă, autoritățile au primit promisiuni de la conducerea Consiliului Județean că acesta va intra cât de curând în reabilitare.

Copiii cu rezultate bune la învățătură, premiați în fața publicului

După prezentarea realizărilor, edilul de Gârceni a trecut la premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură în anul școlar anterior. Este vorba de nu mai puțin de 19 copii de gimnaziu și nouă liceeni care au avut medii peste 9.00. Aceștia au primit din partea administrației și a conducerii școlii coordonatoare diplome și premii în bani, câte 100 lei pentru fiecare elev.

La anul îmi doresc ca această scenă să fie plină de copii cu rezultate bune la învățătură. Nu va fi niciun fel de problemă să-i premiem pe toți, indiferent câți vor fi. De aceea, promit că atât timp cât voi fi primar al acestei comune voi sprijini învățământul local, care va fi mereu pe primul loc. Dovadă sunt și investițiile pe care le-am realizat și le facem în continuare în acest domeniu vital pentru orice comunitate”, a mai spus Mircea Scutelnicu.

Nu au lipsit nici momentele emoționante ale sărbătorii comunei, atunci când edilul de Gârceni a oferit diplome aniversare, un buchet de flori și un mic cadou în bani celor două familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

În a doua parte a sărbătorii comunei, gârcenenii au petrecut alături de invitații care au urcat pe scena din curtea Căminului Cultural. Pe lângă interpreții și dansatorii locali, oamenii s-au putut bucura și de prezența unor artiști de renume, precum Lili Ciortan, trupa Chihlimbar și Fuego. Și asta nu înainte de a servi la mesele pregătite de autoritățile locale gustoasele sărmăluțe pregătite de gospodinele din comună. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*