Home » Uncategorized » Cinci grupuri folclorice din județul Vaslui vor participa la Festivalul Românilor de Pretutindeni

Cinci grupuri folclorice din județul Vaslui vor participa la Festivalul Românilor de Pretutindeni

Delegația care va reprezenta județul Vaslui la cea de a doua ediție a Festivalul Românilor de Pretutindeni s-a îmbogățit cu mai multe ansambluri folclorice.

Evenimentul are loc în perioada 14 – 15 septembrie 2019 și este organizat de Asociația «Vatra Neamului» din Republica Moldova în localitatea Strășeni, din Raionul Strășeni.

Astfel, pe lângă grupul „Cimpoierii” din Perieni și grupul de dansuri populare „Rândurile” din Munteni de Sus, vor mai face deplasarea în Republica Moldova și Ansamblul „Răzeșii” din Pogonești, grupul „Obărșii negreștene” din orașul Negrești și Ansamblul „Hora Vasluiului”, care aparține de Consiliul Județean (CJ) Vaslui. De asemenea, vor mai participa la festivalul de la Strășeni meșteri populari din cadrul Asociației Meșteșugărești «Bujorii» din Laza.

În acest an, la festival sunt invitate formații folclorice din mai multe județe precum Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Prahova, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani.

Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că unul din obiectivele manifestării este de a intra în cartea recordurilor, în ceea ce privește numărul de grupuri folclorice românești prezente la un festival.

„Anul trecut am avut o reprezentare care s-a ridicat la cerințele de exigență ale festivalului și vrem ca și în acest an să ne plasăm la același nivel. Organizatorul festivalului deține un complex cultural. Acesta este amenajat în cadrul natural, pe panta unui deal, unde sunt amplasate mai multe scene pe care grupurile folclorice își prezintă programul artistic. Festivalul reunește grupuri folclorice de pe ambele maluri ale Prutului, care prezintă obiceiuri tradiționale.”, a declarat Vasile Mariciuc.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*