Home » Social » Două incendii concomitente în zona Bârladului au pus ”pe jar” pompierii militari

Două incendii concomitente în zona Bârladului au pus ”pe jar” pompierii militari

Flăcările care au izbucnit în același timp în municipiul Bârlad și în Pogonești au pus ”pe jar” pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, care au fost nevoiți să găsească soluții de moment pentru a rezolva problemele apărute. Din fericire, nu au existat victime și nici pagubele materiale însemnate.

 

Pompierii militari de la Detașamentul Bârlad au avut, marți, o zi de foc în zona lor de acțiune. Și asta nu prin numărul mare de intervenții, ci prin faptul că au fost nevoiți să se împartă în același timp între două incendii izbucnite simultan în Bârlad și în localitatea Pogonești.

Prima locație unde s-a solicitat intervenția pompierilor a fost sediul unei foste societăți din zona ”Moara lui Ghimuș” din Bârlad, acolo unde s-au deplasat nu mai puțin de patru autospeciale. Întrucât între timp în dispeceratul ISU a sunat din nou alarma, una dintre autospeciale a fost redirecționată către Pogonești, la un incendiu de gospodărie, mai precis la o bucătărie de vară care a luat foc de la o butelie, pe care proprietarul a verificat-o cu bricheta.

”La incendiul de la Bârlad au ars bunuri de pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. La intervenția de la Pogonești, nu au fost pagube semnificative, având în vedere locația în care s-au propagat flăcările.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit sursei citate, din fericire nu au existat victime în urma celor două incendii și nici distrugeri importante. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: