Home » Social » O nouă licitație pentru finalizarea pieței agroalimentare din Negrești

O nouă licitație pentru finalizarea pieței agroalimentare din Negrești

Din cauză că valoarea proiectului s-a modificat în ultimii ani, autoritățile locale vor organiza o nouă licitație pentru adjudecarea execuției obiectivului.

În acest moment, lucrările la proiectul pentru construcția pieței agroalimentare sunt realizate în proporție de 40%, fiind cheltuită o sumă de circa 11 miliarde lei vechi. Autoritățile locale au făcut rost de restul sumei, de 19 miliarde lei vechi, necesară pentru finalizarea investiției.

Piața Agroalimentară va avea toate facilitățile pentru desfășurarea unui comerț modern: căldură și gaz, spații frigorifice, compartimente pentru pește, carne, lactate și tarabe pentru producătorii locali etc. Piața are 1.100 de metri pătrați spațiu închis, cu centrală termică și alte facilități.

Piața se va asemăna foarte mult cu Piața Traian, din municipiul Vaslui. Vom crea producătorilor toate condițiile pentru a derula un comerț modern. Sperăm ca până în primăvara anului viitor să finalizăm procedurile privind licitația și să se înceapă execuția lucrărilor care mai trebuie finalizate.”, a spus Vasile Voicu, primarul orașului Negrești.

Tot la capitolul investíții, la Negrești se va realiza canalizarea la Căminul de Copii “Norocel” și se va reabilita termic grădinița “Prichindel”. De asemenea, se vor asfalta străzile din satul aparținător Cioatele, și se va construi o școală și o grădiniță în aceeași localitate. Toate aceste proiecte se vor derula cu finanțare obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: