Home » Invatamant » Peste 320 de candidați au concurat pentru un post în învățământ. Cele mai ”vânate”, catedrele de educatoare și învățători

Peste 320 de candidați au concurat pentru un post în învățământ. Cele mai ”vânate”, catedrele de educatoare și învățători

Peste 320 de candidați, dintre care cei mai mulți au lucrat și până acum în învățământ, au participat, miercuri, la cele două concursuri organizate de Inspectoratul Școlar pentru completarea catedrelor rămase libere în urma etapelor anterioare de repartiție pe posturi. Cea mai mare concurență a fost pe posturile de educatoare și învățători, în condițiile în care și cele mai multe catedre libere sunt pe cele două discipline.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui caută în continuare cadre didactice calificate și necalificate pentru a ocupa posturile libere din școlile și grădinițele din județ. Astfel, în aceeași zi, s-au desfășurat cele două concursuri organizate atât pentru calificați cât și pentru necalificați în învățământ. Pentru concursul de calificați, din cei 184 înscriși, 172 au ajuns, miercuri, să susțină și proba scrisă. Mai multe absențe ori lucrări nepredate au fost în rândurile necalificaților. Din cei 193 de candidați înscriși, 156 au rămas în final să predea tezele spre corectare. De asemenea, necalificații în învățământ au susținut tot ieri și interviul.

Rezultatele, cu media de repartizare, atât pentru calificați cât și necalificați, vor fi afișate, cel mai probabil, miercuri seară. În funcție de acestea, vom vedea ce catedre se vor ocupa și ce posturi vor mai rămâne libere.”, a declarat inspectorul pentru Managementul resurselor umane din cadrul ISJ Vaslui, Dorina Nemțanu.

Media minimă necesară candidaților pentru a ocupa postul dorit este 5.00. Cea mai mare concurență pe posturi a fost pe catedrele de educatoare și învățători. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: