Home » Social » Talciocul din Bârlad intră în era civilizației, promite DAPPC

Talciocul din Bârlad intră în era civilizației, promite DAPPC

Aspectul de tabără nomadă al talciocului din Bârlad va deveni o amintire. Cel puțin așa promite Aceasta directorul Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, Mircea Iosipescu. Acesta este hotărât să schimbe aspectul pieței de vechituri de vizavi de Unitatea Militară, piață pe care, ani de zile, autoritățile au ignorat-o.

Cu ceva timp în urmă, cotidianul Est News a semnalat mizeria, dezorganizarea și indiferența manifestată de cei responsabili față de talciocul din Bârlad, dar și lipsa de respect față de cei care vând acolo, plătitori de taxe.

Reacția DAPPC, cea care are în administrare talciocul, a apărut în cele din urmă și se pare că vor fi schimbări în bine.

Am mers în talcioc pentru a discuta cu oamenii și a vedea ce putem face pentru ca această zonă să capete un aspect civilizat. În primul rând, dorim să terminăm cu mizeria din jurul WC-ului ecologic. Marți am făcut o notă de comandă la Aquavas pentru branșarea toaletei din talcioc la rețeaua de canalizare a orașului. Așteptăm să ni se facă devizul și să se treacă la treabă. De asemenea, dorim să renunțăm la toate chioșcurile improvizate și să le înlocuim cu căsuțe din lemn. Pe lângă cele zece existente în talcioc, vom mai aduce zece, pe care le avem depozitate la Centrul de Afaceri. Vom da astfel un aspect unitar talciocului și în paralel vom elibera zona de toate tarabele improvizate și inestetice, încremenite acolo de ani de zile. Vom ridica toate fiarele vechi și le vom duce la REMAT. Vor rămâne doar căsuțele din lemn pe cele patru laturi, iar în mijloc vom aduce piatră spartă. Talciocul va avea o singură poartă de intrare.”, a declarat Mircea Iospiescu, pentru Est News.

Directorul DAPPC a mai menționat că a dat termen comercianților o săptămână pentru a-și scoate marfa din chioșcurile improvizate, pe care vor trebui să le ia acasă, dacă nu vor să renunțe la ele. Toți vor trebui să-și vândă marfa în căsuțe, începând de luna aceasta, nu în tot felul de construcții inestetice și improprii unui comerț cât de cât civilizat. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: