Home » Social » Vasluienii care primesc ajutor de la stat pentru chirie sau ratele la casă nu pot cere bani prin noul program „O familie, o casă”

Vasluienii care primesc ajutor de la stat pentru chirie sau ratele la casă nu pot cere bani prin noul program „O familie, o casă”

Subvențiile obținute de cei interesați de cumpărarea sau construirea unei locuințe prin intermediul programului care va înlocui „Prima Casă” nu se pot adăuga altor facilități financiare primite de la stat pentru asigurarea unui spațiu de locuit.

Măsura este inclusă într-un proiect de act normativ care vizează modificarea programului „Prima Casă” și care se află în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Potrivit documentului publicat pe pagina instituției, programul „Prima Casă” urmează să fie modificat și redenumit “O familie, o casă”. În cadrul noului program, subvenția primită nu se va putea cumula cu alte facilități acordate de stat pentru asigurarea unui spațiu de locuit. Este vorba, mai exact, despre facilități precum ajutorul financiar pe care îl primesc polițiștii și militarii pentru a-și închiria sau cumpăra o locuință.

Prin intermediul noului program se vor putea obține credite garantate de stat pentru cumpărarea sau construirea unei locuințe. Concret, noul „Prima Casă” le va permite vasluienilor cu salarii nete lunare de cel mult 4.500 lei sau familiilor cu venituri lunare de până la 7.000 lei să contracteze credite garantate de stat, care se pot folosi pentru achiziția de locuințe.

De reținut este că locuințele ce vor putea fi cumpărate prin programul „O familie, o casă” nu vor trebui să depășească valoarea de 70.000 euro, iar avansul minim necesar celor care vor să-și cumpere o locuință va fi de 5% din prețul acesteia. Valoarea unui împrumut ce va putea fi luat pentru cumpărarea unei locuințe prin acest program va fi de cel mult 66.500 euro.

Ca o condiție suplimentară, beneficiarii acestui program nu vor trebui să dețină sau să dobândească pe perioada în care se desfășoară contractul de credit mai mult de jumătate dintr-o altă locuință aflată la oraș, cu excepția celor dobândite prin moștenire.

Pentru a se aplica, proiectul are nevoie de girul Guvernului și apoi trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: