Home » Social » Un cuplu din Ferești, cu răni grave, după ce cazanul în care făcea țuică a explodat

Un cuplu din Ferești, cu răni grave, după ce cazanul în care făcea țuică a explodat

de Daniel MICU

Un cuplu din localitatea Ferești a vazut moartea cu ochii, dupa ce cazanul in care fierbea rachiul a explodat. Cei doi, femeia in varsta de 22 de ani si bărbatul in varsta de 28 de ani, au ajuns la Spitalul de Urgență din Vaslui cu arsuri pe fata, pe gat si pe piept. Dupa ce au fost stabilizati, s-a decis transferul lor la un centru universitar din Iasi. Politistii au deschis un dosar penal si fac cercetari in acest caz.

Incidentul s-a petrecut sambata seara, in localitatea vasluiana Feresti. Barbatul a trebaluit toata ziua in garajul locuintei. Intre timp, a pus fructe si vin in cazanul imprumutat de la o vecina si prepara rachiul. Iubita lui a intrat in garaj de cateva ori pentru a verifica masina de spalat rufe. La un moment dat a avut loc o explozie, cel mai probabil de la o țeavă infundata. Suflul i-a surprins pe amandoi si numai o sansa uriasa a facut ca ei sa scape cu zile. Si asta, in conditiile in care recipientul in care fierbea borhotul era conectat la o butelie. Cu arsuri importante pe fata si pe piept, femeia a ajuns pana in casa si si-a anuntat familia despre cele intamplate. Îngroziți, parintii iubitului sau au sunat la 112 si doua echipaje medicale, din cadrul SMURD Vaslui si de la Ambulanta, au ajuns in scurt timp in sat. I-au preluat pe raniti si i-au transportat la Spitalul de Urgenta din Vaslui cu arsuri pe zece la suta din suprafata corpului.
„Am fost solicitati in localitatea Ferești, împreună cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD, pentru două persoane care au suferit arsuri in urma exploziei unui cazan de țuică. Bărbatul de 28 de ani si femeia de 22 de ani prezentau arsuri pe zece la sută din suprafața corpului, fiind implicate fata, gatul si toracele. Li s a acordat primul ajutor și-au fost transportați la Spitalul de Urgență, pentru investigații suplimentare”, a declarat dr Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.
Familia tânărului povestește că acesta isi construiește casa si ca rachiul este pentru cei care muncesc. „Un litru de rachiu costa 30 de lei. Toti cei care vin la muncă, la casa, cer rachiu de băut. Păi ori faci casa, ori cumperi băutura?! A hotărât să facă si el rachiu, a împrumutat cazan de la o vecina, dar nu a suflat în țeavă sa vada daca este infundata sau nu. O neatenție si uite ce s-a întâmplat. Fata a venit în casa, speriată, tipand: mama, ne-am oparit! Era arsă pe fata, pe piept. Si băiatul, la fel. El si a rupt tricoul de pe el. Le-am pus si eu apa pe ei, ce m-am priceput! Va dati seama ce spaima am trăit! Nu le mai trebuie rachiu!”, a spus mama ranitului.
In cursul serii, cei doi au fost transferați  la Iasi pentru ingrijiri de specialitate si tratament. Politistii vasluieni au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si ancheteaza imprejurarile in care s-a produs explozia.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: