Home » Social » Centrul Cultural Județean Vaslui nu va fi inaugurat la sfârșitul anului 2019

Centrul Cultural Județean Vaslui nu va fi inaugurat la sfârșitul anului 2019

Proiectul „Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” nu se va finaliza la sfârșitul acestui an.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că se fac eforturi pentru încheierea cât mai rapidă a lucrărilor, pentru ca în noua locație să fie organizat anul viitor Festivalul de Umor “Constantin Tănase”.

Lucrările merg foarte greu, din cauză că firma care execută proiectul nu găsește forță de muncă. În cazul în care la, finalul anului 2019, proiectul nu este finalizat, atunci vom mai prelungi execuția cu încă două luni.”, a declarat Dumitru Buzatu.

Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde lei vechi, în cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Locală I.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a S.C. Corevas Vaslui.

Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu S.C. Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului.

Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: