Home » Social » Florăriile, asaltate de cumpărători. Noutatea sezonului, trandafirii sculptați în săpun

Florăriile, asaltate de cumpărători. Noutatea sezonului, trandafirii sculptați în săpun

Anul acesta, ziua de Sf. Maria a venit cu noutăți în materie de flori și aranjamente florale. Cei care au dorit să cumpere un cadou floral sărbătoritelor de ieri au observat noutăți, atât în florării cât și în piață.

Dacă, anul trecut, trandafirul ceruit a fost noutatea, anul acesta au apărut buchetele de trandafiri din săpun. Decorate cu fire de levănțică, spice de grâu sau doar cu fluturi din hârtie, aceste buchete, prea puțin parfumate, au fost cumpărate de o parte dintre bârlădenii care au dorit să ofere un cadou original sărbătoritelor sau sărbătoriților zilei de 8 septembrie. Prețul acestor buchete variază între 60 și 130 lei, în funcție de mărime și locul unde sunt comercializate.

Cumpărătorii care au considerat buchetele prea kitschoase, rămânând fideli florilor naturale, au optat pentru trandafiri (8 – 10 lei firul), dar și pentru celelalte flori, cu precădere gerbere (20 lei buchetul).

Anul acesta, ziua de Sf. Maria a adus comercianților de flori vânzări mai mari, asta pentru că anul școlar începe astăzi, pe 9 septembrie, așa că părinții mai grijulii au cumpărat flori pentru învățătoare cu o zi înainte. Ieri, cozile se formaseră atât în florării, cât și în piață, la tarabele cu flori. Astăzi, cu siguranță, va fi din nou aglomerație. Celor care cumpără buchete pentru cadre didactice li se vor alătura și bârlădenii care au în familie rude care se numesc Ioachim sau Ana. Pe 9 septembrie se sărbătoresc Sfinții și Drepții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Sfânta Ana este socotită ocrotitoarea copiilor și maternității. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: