Home » Social » Bătrân din Știoborăni, dus în stare gravă la spital după ce a fost târât de propriul cal

Bătrân din Știoborăni, dus în stare gravă la spital după ce a fost târât de propriul cal

Un bătrân de 71 de ani, din localitatea Știoborăni (comuna Solești), a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost târât de propriul cal, pe o distanță de câteva zeci de metri, pe un drum comunal. Incidentul s-a petrecut după ce, se pare, bărbatul și-a înfășurat în jurul mâinii funia cu care aducea animalul de pe șes, astfel încât nu s-a mai putut salva singur.

Accident stupid la Știoborăni, acolo unde un localnic a căzut victimă propriului cal. Bărbatul de 71 de ani și-a luat cabalina de la păscut de pe un șes din sat, înfășurându-și funia în jurul mâinii. În drum spre casă, calul s-a speriat și a luat-o la trap, trăgându-l astfel și pe stăpân după el, în condițiile în care acesta nu a reușit să-și desfășoare funia de pe mână. În consecință, bătrânul a fost târât pe o distanță de câteva zeci de metri, până când au intervenit localnicii și l-au salvat. De altfel, aceștia au fost și cei care au sunat la numărul de urgență 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj medical.

Victima accidentului era politraumatizată prin târâre, starea sa fiind una gravă. După acordarea primului ajutor, echipajul medical l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

În funcție de evoluția stării sale de sănătate, bătrânul ar putea fi transferat la un spital din Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: