Home » Social » „Sărbătoarea Toamnei” va avea loc în fața Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu” din Bârlad

„Sărbătoarea Toamnei” va avea loc în fața Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu” din Bârlad

Anul acesta, sărbătoarea bârlădeană se va desfășura pe Str. Marcel Guguianu, unde au fost organizate și „Zilele Culturale ale Bârladului”.

Deși s-a comentat destul de mult, acum câteva luni, despre neinspirata alegere a Primăriei de a organiza astfel de evenimente în coasta Teatrului „Victor Ion Popa” și a „Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”, municipalitatea se face că nu aude și nu vede.

Săptămâna trecută, proiectul a primit votul consilierilor locali, pentru că în plin an electoral nici nu se putea altfel. Au votat atât pentru organizarea evenimentului în sine, cât și pentru finanțarea acestuia cu 25. 000 lei, dar și pentru locația respectivă.

La această oră, timid, au început pregătirile pentru eveniment. Petuniile ofilite au fost ridicate din jardiniere, locul lor urmând a fi luat de crizanteme, florile toamnei.

Poliția Locală va trebui să fie foarte vigilentă pentru ca nici crizantemele din jardiniere, dar nici trandafirii de pe aleea din fața Pavilionului Expozițional să nu dispară, așa cum s-a întâmplat la „Zilele Culturale ale Bârladului”. Terenurile care flanchează Pavilionul Expozițional așteaptă și ele să fie primenite, unul de câinii care vor pofti la pastramă și mici, iar altul de buruieni care au crescut de doi metri. De când nu s-a mai dat cu coasa pe unul din aceste terenuri, a crescut cicoarea cât omul, iar măceșii sunt plini de fructe.

Nu ar fi rău ca cei veniți la „Sărbătoarea Toamnei” să strângă recolta de măceșe și cea de cicoare, de care vor avea nevoie pentru ceaiuri, la iarnă.

Așadar, în perioada 27 – 29 septembrie, Primăria ne pregătește o nouă ediție a „Sărbătorii Toamnei”, în parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, după cum scrie în proiectul de hotărâre.

Nu se precizează mau mult decât că va fi un târg al meșterilor populari și că banii alocați din bugetul local vor fi cheltuiți pentru transport, diurnă, cazarea invitaților, onorariilor artiștilor, dar și pe materiale și servicii publicitare. Nimic despre bunătățile culinare cu care vor fi întâmpinați bârlădenii, pentru că, nu-i așa, la Bârlad nu există nicio sărbătoare fără mici, cârnați, bere, vin, mult fum și mult zgomot, dar foarte puțin bun simț. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: