Home » Social » Start la construcția unui cămin de bătrâni în valoare de 1 milion euro, la Fălciu

Start la construcția unui cămin de bătrâni în valoare de 1 milion euro, la Fălciu

În această lună, Primăria Fălciu va demara lucrările la un proiect pentru construcția unui cămin de bătrâni, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, a spus că, în prezent, documentația proiectului este la avizat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

„Imediat după ce primim avizul de la ISU, vom emite autorizația pentru construire. Proiectarea și execuția proiectului au fost adjudecate prin licitație. În maximum două săptămâni vom începe construcția căminului de bătrâni.”, a spus Neculai Moraru.

Grupul țintă al proiectului este format din 250 bătrâni din localitățile componente ale comunei. Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. O altă investiție din cadrul proiectului vizează construirea unui cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie.

„Am identificat grupul țintă și este posibil să fie mai mulți față de cele 250 de persoane. Populația este îmbătrânită, iar grija pentru bătrâni este lăsată de izbeliște. Prin acest proiect vom asigura 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri. După ce vom finaliza investițiile din acest proiect vom accesa un alt proiect european în valoare de un milion de euro, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Prin acest proiect vom obține finanțare pentru susținerea activității de la centrul de bătrâni și serviciile de îngrijire la domiciliu.”, a mai spus Neculai Moraru (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: