Home » Social » Vasluienii pot cere 20.000 lei de la stat pentru panouri solare

Vasluienii pot cere 20.000 lei de la stat pentru panouri solare

Peste 4.000 dosare pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu bani de la stat au fost depuse la doar două ore de la lansarea programului „Casa Verde Fotovoltaice“, lansat ieri de Ministerul Mediului.

Vasluienii pot primi 20.000 lei pentru a-și monta acasă panouri fotovoltaice și pentru a le conecta la rețeaua electrică, în așa fel încât să poată inclusiv vinde excesul de curent produs.

Reprezentanții din Ministerul Mediului au anunțat că sunt fonduri suficiente pentru ca 33.000 de gospodării să beneficieze de programul „Casa Verde Fotovoltaice“.

Banii de la stat pot acoperi cheltuielile cu achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric); cheltuielile cu montajul și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice); TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Suma reprezintă 90% din valoarea totală a unui astfel de sistem, iar restul de 10% trebuie plătit de către beneficiarul sistemului.

Conform datelor de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), peste 4.000 de dosare au fost depuse deja, în numai două ore de la lansarea programului. Cel mai mare interes a venit din zona Sud-Vest Oltenia, unde au fost depuse peste 1.300 dosare, iar cel mai scăzut din zona București-Ilfov, unde doar 190 de dosare erau depuse ieri.

Cei interesați pot afla mai multe detalii de pe site-ul https://fotovoltaice.afm.ro (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*