Home » Uncategorized » Casă cu patru camere și depozit cu 30 tone de furaje, mistuite de flăcări în Bleșca, din cauza unui scurtcircuit la o instalație electrică

Casă cu patru camere și depozit cu 30 tone de furaje, mistuite de flăcări în Bleșca, din cauza unui scurtcircuit la o instalație electrică

O casă cu patru camere a fost mistuită de flăcări, iar un depozit de 30 tone de furaje a ars în totalitate în localitatea Bleșca, în urma unui scurtcircuit la o instalație electrică improvizată. Proprietarul gospodăriei a ajuns la spital cu arsuri pe mâini, picioare și gât, după ce a încercat să stingă incendiul cu propriile forțe.

Incendiu puternic într-o gospodărie din localitatea Bleșca (Dragomirești), soldat atât cu pagube materiale însemnate, cât și cu rănirea gravă a unui bărbat de 42 ani. Într-o primă fază, s-a aprins locuința cu patru camere de la un scurtcircuit electric la un cablu improvizat cu care era iluminată o anexă. Ulterior, flăcările s-au extins la întreaga gospodărie, inclusiv la un depozit de furaje. Disperat de ceea ce i se întâmplă, proprietarul a încercat să stingă vâlvătaia singur, însă nu a reușit. Între timp, a cerut și ajutorul pompierilor, care au trimis întâi cel mai apropiat echipaj, cel de la Ivănești, situat la câțiva kilometri. Ulterior, în sprijin a fost direcționată și o autospecială de stingere de la Vaslui, precum și o ambulanță cu echipaj medical.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul întregii locuințe, precum și la depozitul de furaje. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră și jumătate, însă au ars patru camere ale locuinței, mai multe bunuri din interior, printre care și documente, precum și 30 de tone de furaje.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Proprietarul gospodăriei a fost diagnosticat cu arsuri pe aproximativ 10% din suprafața corporală, respectiv pe mâini, picioare și gât. În consecință, după ce a fost stabilizat, bărbatul de 42 ani a fost transportat cu ambulanța SMURD la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*