Home » Invatamant » Centrul Județean de Excelență Vaslui își continuă activitatea. Profesorii interesați și elevii sunt așteptați să se înscrie

Centrul Județean de Excelență Vaslui își continuă activitatea. Profesorii interesați și elevii sunt așteptați să se înscrie

Doar câteva zile mai au la dispoziție elevii care vor să se înscrie la cursurile Centrului Județean de Excelență Vaslui (CJEVS).

Și profesorii care doresc să predea în cadrul acestui centru cu filiale în Vaslui, Bârlad și Huși se pot înscrie, selecția făcându-se în baza unui interviu și a unui portofoliu. CJEVS va continua și anul acesta să pregătească la nivel de performanță elevi cu rezultate deosebite la informatică, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, limbi străine (engleză, franceză, rusă, italiană, spaniolă), astronomie și astrofizică, robotică.

Informații suplimentare puteți primi la adresa https://hailaolimpiada.ro/inscriere/. Înscrierile se fac accesând formularul online, aflat la secțiunea Înscriere. Disciplinele informatică și fizică beneficiază în acest an școlar de susținerea pregătirii de performanță, prin programu „Hai la Olimpiadă”, al fundației E-mag.

„ Noutățile pentru anul acesta sunt extinderea activității centrului pentru domeniul roboticii și disciplina limba română. Vor fi introduse două grupe de robotică la centrul zonal Bârlad, una pentru gimnaziu și alta pentru licee. De asemenea se au în vedere formarea a două grupe de performanță pentru limba română, atât pentru gimnaziu cât și pentru liceu. Pentru limba română nu s-a făcut anunț pentru selecția elevilor și profesorilor, întrucât nu au certitudinea unui buget pentru acest an, la nivelul tuturor Centrelor zonale, după rectificarea bugetară. Centrul zonal Bârlad, de exemplu, a primit 94.000 lei pentru anul 2019, bani pe care primăria i-a alocat la rectificarea bugetului. Anul acesta, pentru gimnaziu se va continua colaborarea Centrului Judetean de Excelența Vaslui cu Facultatea de Cibernetică București pentru pregătirea unei grupe de elevi. În anul școlar trecut, în cadrul acestei colaborări, Sebastian Dragomir, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” din Bârlad, a fost unul dintre cei 5 elevi din 1300, din țară, care a impresionat juriul obținând kitul oferit gratuit de către sponsorii concursului NEXTLAB. Sebastian s-a calificat în etapa a doua a concursului NEXTLAB, concurs de robotică din calendarul MEN, alături de încă 6 elevi înscriși la Centrul Județean de Excelență Vaslui”, a declarat Nusa Dumitriu – Lupan, director Centrul Județean de Excelență Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: