Home » Sanatate » Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de vaccin antigripal au sosit în județul nostru, marți, în urma solicitării făcută de Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Deocamdată, este imunizat personalul medical de la compartimentele de primiri urgențe ale spitalelor și Serviciul de Ambulanță Județean, urmând ca populația, în special cea din grupele vulnerabile, să intre în calculul autorităților pentru vaccinare în perioada următoare, odată ce vor sosi și alte tranșe de preparat biologic.

Autoritățile sanitare din județ dau startul imunizării împotriva gripei de sezon, în condițiile în care iarna se apropie cu pași repezi. Și asta după ce, în urma solicitării făcută la Ministerul Sănătății, au fost repartizate primele 1.250 de doze de preparat biologic antigripal. Însă, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, vaccinul va merge cu prioritate către acele sectoare cu risc, a căror angajați vin cel mai des în contact cu populația bolnavă.

Toate cele 1.250 doze de vaccin vor merge către spitalele din județ și Serviciul de Ambulanță, cu recomandare de imunizare a personalului medical din compartimentele de primiri urgențe, din secțiile de nou-născuți și anestezie terapie intensivă și a angajaților de pe autosanitare. Acesta este doar începutul actualei campanii de vaccinare, urmând ca, pe măsură ce primim și alte tranșe, să intre și alte categorii la imunizare”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Ca și în anii din urmă, autoritățile sanitare vasluiene au solicitat peste 40.000 de doze de vaccin antigripal la Ministerul Sănătății. Pe măsură ce vor veni la DSP, acestea vor fi repartizate medicilor de familie și altor unități care adăpostesc acele categorii de populație cu risc la îmbolnăvire, cum ar fi bolnavi cronici, bătrâni și copii. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: