Home » Social » (VIDEO)Câinii din Perieni, capturați pe banii bârlădenilor

(VIDEO)Câinii din Perieni, capturați pe banii bârlădenilor

Acuzații grave aduse de președinta Asociației „Ultima Speranță la Viață” ONG-ului care se ocupă de Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.

Ana Bogos s-a adresat cotidianului Est News din dorința de a sesiza faptul că Asociația „Sprijină Câinii” nu respectă prevederile contractului. Aceasta a declarat că are dovezi clare că patrupedele din Bârlad sunt neglijate în favoarea câinilor din exteriorul Bârladului. Conform Anei Bogos, marți, două mașini de hingheri au fost surprinse în trafic alături de o mașină a Poliției Locale, mașini care se deplasau în afara orașului, pe teritoriul comunei Perieni, pentru a captura câini. Conform contractului Asociația „Sprijină câinii” trebuie să captureze doar câinii de pe străzile din Bârlad, nicidecum câinii din afara orașului, sau câinii din curțile oamenilor chiar dacă sunt din Bârlad.

Președinta Asociației „Ultima Speranță la Viață” este consternată de faptul că pe banii bârlădenilor, și nu puțini, se strâng câini din gospodăriile aflate pe teritoriul comunei Perieni, mai concret din zona Livada Perieni.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YKfQsDy-Ofk&w=560&h=315]

„Este inacceptabil ceea ce face ONG-ul ce a câștigat licitația pentru gestionarea câinilor fără stăpân în Bârlad. Am surprins în trafic mașinile de hingheri și a Poliției Locale, care au oprit la 2 km dincolo de Bârlad, pe teritoriul comunei Perieni, pentru a captura câini dintr-o livadă. Am mers acolo personal și am văzut cum se capturau câini pe proprietatea particulară a unui cetățean care locuiește în Bârlad. Inițial nu am știut că este vorba de o proprietate particulară, întrucât terenul părea a fi un drum de țară. Unul dintre membrii echipei mele a fost bruscat de proprietarul terenului respectiv, care se pare chemase hingherii să îi captureze câinii. De ce oare erau prezente două mașini de hingheri, nu știu. Oricum Poliția Locală era în zonă, dar mai puțin un reprezentant al primăriei, așa cum prevede legea”, ne-a declarat Ana Bogos.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pq3xeICkkWY&w=560&h=315]

Proprietarul terenului pe care cei de la ONG-ul de protecție a câinilor au intrat abuziv, a declarat reporterului Est News că a solicitat Asociației „Sprijină Câinii” să captureze un pui de câine, puiul cățelei pe care o are în casa din strada Plevnei, de pe teritoriul Bârladului.

„ Pentru că tot mi-au capturat cățeaua, i-am rugat pe hingheri să captureze și puiul care se ține după mine și merge la terenul pe care-l am pe teritoriul Perieniului.  Cei de la o asociație au intrat abuziv la mine în curte cerându-mi explicații și pentru acest lucru i-am făcut dosar penal Anei Bogos, cărei am să-i cer despăgubiri în valoare de 100.000 euro. Nu voi renunța la plângere, voi merge până în pânzele albe”, a declarat pentru Est News, proprietarul terenului din comuna Perieni, care a solicitat capturarea unui pui de câine.

Ion Păun, vicepreședintele Asociației „Sprijină Câinii”, spune că un inginer care lucrează cu Primăria Bârlad l-a rugat să îi captureze o cățea pe care nu o mai poate prinde, așa că a trimis echipele de hingheri în Cartier Deal, pentru a captura cățeaua.

 

Două dube cu hingheri și o mașina a poliției locale pentru un cățel. Cam mare deranjul

„ Nu știu ce v-au spus cei de la ONG-ul „Ultima Speranță la Viață”, dar eu am trimis echipa de hingheri la solicitarea unui bârlădean care nu putea să-și mai prindă cățeaua. Ulterior am mers să capturăm și puiul dar sincer să mă spun nu m-am uitat dacă terenul se afla în Bârlad sau în afara Bârladului. Datoria mea este să prind câinii, nu să stau să mă uit unde se termină orașul.”, a declarat Ion Păun.

Cele două ONG-uri care se ocupă de protecția animalelor în Bârlad sunt de părere că prinderea câinilor în afara Bârladului este o ilegalitate dar și o ofensă adusă bârlădenilor. Sunt locuri în centrul orașului, în parcuri, în jurul școlilor și în asociații, pline de câini, așa că ultima grijă a celor care au concesionat Serviciul Public de Gestionare a Animalelor fără Stăpân este să se gândească să prindă câinii din afara orașului. În plus, reprezentanții celor două ONG-uri au suspiciuni cu privire la proveniența câinilor aflați în Adăpostul Public din Bârlad. Asociația „Sprijină Câinii” are 20 de contracte încheiate în Moldova pentru strângerea câinilor și există probabilitatea ca o parte a câinilor din padocul din Bârlad să fie aduși din alte localități, cum ar fi de exemplu de la Perieni.

Reprezentanții celor două ONG-uri care monitorizează padocul din Bârlad au rămas consternați când au văzut că pe o cușcă scria Perieni. Întrebat de ce pe adăpostul din Bârlad scrie Perieni, Ion Păun nu prea a avut ce să comenteze, în schimb a spus că va adopta el cei doi câini capturați din gospodăria și terenul bârlădeanului care l-a rugat să intervină. Rămâne de văzut cine o să suporte costul intervenției celor trei mașini la „inginerul din Livadă” și ce părere vor avea reprezentanții Primăriei Bârlad și ai Politiei locale despre modalitatea în care angajații își fac datoria. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: