Home » Justitie » O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ani a rămas fără pensie chiar în ziua când i-a adus-o poștașul.

Marți dimineață s-a trezit la ușa apartamentului, de pe Bulevardul Epureanu, cu o tânără drăguță, amabilă care venise să-i aducă un cadou din partea unei asociații: un spray, un pampers și câteva dulciuri. Femeia nu prea a înțeles de la ce asociație este vizitatoarea și chiar i-a specificat că nu o interesează asemenea cadouri, mai ales dacă vin de la politicieni. Amabilitatea tinerei oacheșe, primită în casă de bătrână, a copleșit-o de-a dreptul pe aceasta, mai ales că locuiește singură de mult timp.

Cu toate că este în vârstă, femeia este destul de precaută și nu lasă în casă pe oricine. De data asta a greșit. Și credulitatea a costat-o 2.400 lei, pensia pe o lună.

„ Parcă m-a vrăjit, era atât de plăcută, frumușică, creolă și vorbea așa de frumos de te ungea la inimă. După ce mi-a oferit câteva lucruri din partea unei asociații, spunea ea, m-a rugat să o las până la grupul sanitar. Am invitat-o să meargă la toaletă și am urmărit-o de pe hol. A revenit și după ce am stat de vorbă câteva minute, despre bătrânețe, despre copii, despre viață în general, m-a rugat să-i schimb 100 de lei. M-am dus în dormitor, în șifonier și i-am adus două bancnote de 50 de lei. Mi-a cerut apoi un tampon, pentru că mi-a spus că tocmai îi venise „problemele”… I-am oferit ce a dorit și la fel am rămas pe hol așteptând-o. După alte câteva minute, în care mă complimentase cu tot felul de vorbe frumoase mi-a cerut a treia oară să meargă la toaletă, invocând o mică hemoragie. Mi s-a părut exagerat comportamentul, dar am crezut-o. Și de data aceasta am rămas în cameră uitându-mă spre hol, unde este baia, dar pentru o clipă, probabil, mi-am întors capul și cred că atunci a operat. Doamne atât de repede încât parcă știa că plicul cu bani era sus în șifonier, sub fulare. Am văzut-o pentru un moment ieșind din dormitor și s-a scuzat că a greșit ușa. Atunci trebuia să intervin și să mă uit dacă mai erau banii în șifonier. Dar cine știe, poate că – mi dădea cu vrun spray și mă omora. La plecare mi-a spus că va reveni a doua zi cu un alt cadou. Între timp primise un telefon, de la cineva care o întreba „ ce face?”. Ea i-a răspuns că muncește. După ce a părăsit apartamentul, am alergat la șifonier și am realizat ce muncea de fapt: fura banii oamenilor. Plicul cu cele 2.400 de lei îmi fusese furat, cu mine în casă.”, a declarat pentru Est News, victima excroacei.

Bătrâna care suferă de afecțiuni cardiace, nu a mai fost bună de nimic. A anunțat-o pe vecina de la etajul 1 despre necazul ei și aceasta a sunat la 112. Polițiștii ajunși la fața locului, au întocmit un proces verbal și au luat probe în vederea identificării autoarei furtului. Unii vecini din bloc spun că escroaca a sunat și la ei, întrebând despre o familie care nici nu locuiește la ei în bloc. Probabil escroaca, în jur de 20 de ani, tatona terenul, dar și-a dat seama că singura persoană pe care o putea păcăli în bloc, era tocmai bătrâna de la parter.

Păgubita recomandă tuturor celor în vârstă, dar și celorlalți bârlădeni să fie atenți cu cine vorbesc la ușa apartamentului și să nu permită accesul oricui în casă.

„ Sunt atât de credibili acești escroci, atât de buni psihologi, încât nici nu realizezi cu cine stai de vorbă. Am experiență mare de viață dar nu am putut crede că această ființă care mi-a intrat în casă ar putea fi o infractoare.”, a mai precizat păgubita.

,,În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Se fac cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a infractoarei. Tragem un semnal de alarma în rândul populației, sfătuind-o să nu primească în locuință persoane necunoscute, indiferent de motivul pe care îl invocă.”, a declarat pentru Est News, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Deși practici similare se înregistrează de ani de zile în Bârlad, credulitatea locatarilor de la bloc și case este în continuare mare, la fel ca și prejudiciile materiale aduse acestora. ( Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: