Home » Social » Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni (Murgeni) a avut „ghinionul” să se nască într-o zi de 13 și a ajuns să împlinească 103 ani.

Catinca Igescu, născută pe 13 septembrie 1916, în satul Floreni, lângă Murgeni, a fost sărbătorită duminică de către familie dar și de către primărie. Ioan Buta, edilul orașului Murgeni, împreună cu Dan Mereuță, preotul din localitate, au mers acasă la longeviva femeie și i-au înmânat o plachetă omagială, o medalie și un tort.

„ A fost o onoare pentru noi să felicităm o bătrână ajunsă la venerabila vârstă de 103 ani. M-a uimit faptul că merge pe picioarele ei, vorbește coerent și nu suferă de nicio boală. Chiar mi-a spus că se roagă la Dumnezeu și Maica Domnului să o doară și pe ea ceva. Este incredibil ca la această vârstă să nu ai dureri, să nu ai suferințe fizice, într-o lume în care boala în rândul tineretului este atât de frecventă. Sper că i-am făcut o bucurie și ei și familiei ei.”, ne-a declarat primarul Ioan Buta.

Sărbătorita are 9 copii, 8 în viață, 15 nepoți și 6 strănepoți. Bărbatul i-a murit de mult dar femeia a supraviețuit și datorită dragostei copiilor și nepoților.

Primarul Ioan Buta, a mai sărbătorit acum doi ani un bătrân din Localitatea Rai, care a împlinit atunci 100 de ani. Numărul celor care au ajuns la această vârstă s-a împuținat enorm, așa că la anul nu se șție dacă primarul va mai avea cu cine să ciocnească un pahar de șampanie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: