Home » Social » Zeci de voluntari de la Crucea Roșie Vaslui, implicați în proiecte sociale

Zeci de voluntari de la Crucea Roșie Vaslui, implicați în proiecte sociale

de Dănuț CIOBANU

Crucea Roșie – Filiala Vaslui a desfășurat în ultimele luni o amplă campanile de recrutare de voluntari. Acțiunea s-a desfășurat atât în unitățile de învățământ din județul Vaslui, cât și pe rețelele de socializare. În urma sesiunile de recrutare, ONG-ul are la dispoziție circa 50 de voluntari, cu care desfășoară diverse acțiuni cu caracter social.

Valeriu Caragață, președintele Filialei Județene Vaslui a Crucii Roșii din România, a spus că tinerii sunt interesați de voluntariat și doresc să se implice în activitățile ONG-ului pe care îl conduce.

„Tinerii sunt o forță de muncă motivată și empatizează cu cei în nevoi. Am avut mai multe sesiuni de recrutare de voluntari. Cei care doresc să se implice depun la noi un CV, dau un interviu și ulterior intră în baza noastră de date. La ultima sesiune care a avut loc la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui au participat peste 100 de tineri, care au luat la cunoștință despre preocupările Crucii Roșii. În prezent, ne bucurăm de o echipă de circa 50 de voluntari, care sunt extrem de dinamici și participă la campaniile pe care le desfășurăm”, a precizat Valeriu Caragață.

Una din campaniile pe care Crucea Roșie – Filiala Vaslui le derulează în această perioadă se intitulează „Back to school!” și este dedicată colectării de rechizite școlare pentru copiii cu probleme sociale.

„Facem aceste donații de rechizite pentru a ajuta acești copii să continue studiile și să nu abandoneze școala. Este o preocupare foarte importantă pentru noi, care are un caracter permanent”, a mai spus Valeriu Caragață.

O altă activitate pe care o desfășoară voluntarii de la Crucea Roșie Vaslui în anumite perioade ale anului este intitulată „Banca de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte”. Sumele adunate cu acest scop sunt repartizate în baza unei selecții la familiile cu mulți copii, pentru a le asigura condițiile necesare de trai.

„Crucea Roșie are foarte mulți parteneri la nivel național. Unul din aceste parteneriate vizează donarea de către o firmă a unor boilere pentru școli, pentru ca toți copiii să dispună de apă caldă. Noi am făcut propuneri pentru ca școlile din Pușcași, Iana, Ștefan cel Mare, Cozmești, Bălteni și alte comune să primească astfel de boilere. În acest fel, 20 de boilere vor fi repartizate și montate în școlile vasluiene”, a mai precizat Valeriu Caragață.

Criteriile după care au fost selectate școlile care vor primi boilere țin de situația materială a copiilor, existența apei curente, asumarea responsabilității de către autoritățile locale pentru montarea boilerelor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: