Home » Justitie » La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru la Spitalul „Elena Beldiman” și aproape toți pacienții nu își mai recuperează obiectele subtilizate de hoții care bântuie de dimineață până seară în unitatea spitalicească, fie că sunt pacienți, angajați ai spitalului sau vizitatori.

E o practică veche, au aflat pacienții, dar lucrurile nu se rezolvă, dimpotrivă.

Constantin Buclea, în vârstă de 74 de ani, internat în perioada 21-24 iulie în secția Boli Infecțioase, s-a trezit cu o zi înainte de externare fără ochelari și telefonul mobil. Seara, omul își pusese obiectele lângă pernă, iar dimineață când s-a trezit nu și-a mai găsit lucrurile. În aceeași zi, pe 23 iulie, altui pacient i-au fost furate ceasul și telefonul.

„ Este incredibil cum pot dispărea într-un spital, în care există camere de luat vederi, obiectele pacienților și nimănui să nu-i pese. Personalul secției Infecțioase i-a spus tatălui meu că furtul de obiecte este o practică veche, dar nimeni nu face nimic. Așa o fi, numai că personalul nu prea cooperează cu pacienții și aparținătorii lor. Am lăsat un număr de telefon la spital pentru a fi anunțați dacă se întâmplă ceva. Nu m-a sunat nimeni. Mi-am făcut griji o jumătate de zi până am ajuns la spital pentru că tatăl meu nu răspundea la telefon”, ne-a povestit Cristian Buclea, fiul pacientului păgubit.

Acesta spune că a doua zi dimineață medicul de tură a chemat poliția. I s-au luat declarații tatălui său și acesta a așteptat ca poliția să acționeze rapid.

„ Am fost chemați la poliție după câteva zile, de domnul Apostol, să se asigure probabil că nu vrem să acuzăm pe nimeni de la spital. După ce ne-a audiat și s-a asigurat că nu dăm vina pe personalul spitalului, ne-a pus să semnăm și am plecat. Ne-a mai spus însă că indiferent dacă vor urmării imaginile și vor vedea cine a intrat în salon, nu vom fi despăgubiți nici într-un fel, niciodată. În ziua în care tatăl meu a rămas fără cele două obiecte personale am sesizat conducerea spitalului, precizând tot ceea ce s-a întâmplat și i-am cerut să pună la dispoziția poliției imaginile deoarece sunt camere de supraveghere peste tot la secția de Boli Infecțioase.”, a mai spus Cristian Buclea.

A așteptat două săptămâni, după care s-a prezentat personal la managerul spitalului, Daniela Borș, care i s-a părut foarte plictisită și deranjată. I-a comunicat că așteaptă un răspuns, iar dacă nu, va anunța presa. Managera a susținut că este posibil să fi intrat în salon un aparținător, excluzând ca autorul furtului ar fi un angajat al spitalului.

Însă, realitatea a dovedit că în unele cazuri cineva din personalul spitalului a fost autorul subtilizării unor obiecte de la pacienți. A trecut o perioadă de la întâlnirea cu managera, dar familia nu a primit nici un răspuns. Până de curând, când Constantin Buclea a primit acasă un plic, expeditor fiind Spitalul „Elena Beldiman”. Deocamdată nu a apucat să-l citească. Așteaptă răspuns și de la Poliție, instituția care trebuie să găsească hoțul care i-a furat obiectele.

„ Cazul de furt la care faceți referire se află în anchetă, dar nu pot să vă spun în cât timp va fi finalizată această anchetă pentru că nici un caz nu seamănă cu celălalt. Poate dura câteva luni sau poate un an. Poliția recomandă populației, atât pacienților din spital, cât și celorlalte persoane care își desfășoară activitatea în instituții publice, să aibă grijă de obiectele personale. În cazul celor internați e bine ca să nu-și lase la vedere obiectele iar atunci când părăsesc salonul să le lase în grija altui pacient.”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: