Home » Justitie » Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a fost prins în trafic de către polițiști sub influența alcoolului, pe un  drum național din județ, în timp ce ducea 10 elevi la o unitate de învățământ din Grivița. Acesta este al doilea conducător de mijloc de transport elevi depistat băut la volan în ultimele zile. 
Viața a zece elevi de ciclu primar din localitatea Odaia Bursucani a fost pusă în pericol de șoferul microbuzului școlar cu care copiii fac naveta zilnic la unitatea de învățământ din centru de comună. Și asta după ce conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani, a fost depistat băut la volanul în timp ce transporta elevii la școala din Grivița. Totul s-a întâmplat la primele ore ale dimineții, ceea ce i-a surprins pe polițiștii care l-au oprit în trafic, la intersecția drumului național DN 24 D Bârlad – Galați cu o arteră  comunală.
„În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,11 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu a oferit nicio explicație polițiștilor cu privire la faptul că a fost depistat sub influența alcoolului la ora 7.55”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.
Polițiștii i-au reținut șoferului permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fără a-l mai lăsa să ducă mai departe copiii la școală. De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei.
Acesta este al doilea caz de șofer de microbuz școlar prins băut la volan, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, un alt conducător de autovehicul de transport elevi a fost depistat sub influența alcoolului la volan. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: