Home » Administratie » CJ Vaslui mai pompează încă 15 milioane de lei în modernizarea drumurilor județene

CJ Vaslui mai pompează încă 15 milioane de lei în modernizarea drumurilor județene

de Dănuț CIOBANU

CJ Vaslui alocă bani pentru modernizarea drumurilor județene. Astfel, pentru întreținerea și reabilitarea unor drumuri și poduri este prevăzută o sumă de 15 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru turnarea de covoare asfaltice, pietruirea unor drumuri din pământ etc. Investițiile în infrastructură din bugetul CJ-ului se adaugă celor din fonduri europene și de la bugetul național, care se ridică la peste 400 milioane de lei.

Pentru ultimele luni ale acestui an, Consiliul Județean (CJ) Vaslui alocă sume importante de bani pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene. La ședința ordinară care va avea loc astăzi consilierii județeni urmează să aprobe a treia rectificare pe anul 2019 a bugetului CJ Vaslui.

Conform proiectului de hotărâre, cheltuielile de la capitolul transporturi” se suplimentează cu suma de 15.132.789 lei. Din această sumă, 11.718.597 lei se acordă pentru acoperirea cheltuielilor legate de întreținere și reparații la drumuri și poduri județene, iar 3.414.192 lei reprezintă cheltuieli de capital pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor și podurilor județene.

„Toți acești bani vor fi utilizați pentru repararea drumurilor județene, turnarea de covoare asfaltice, pietruirea unor drumuri din pământ etc. Am primit bani de la Guvernul României și pentru repararea unor poduri care au fost afectate în urma inundațiilor din primăvara acestui an. Vom repara cu aceste fonduri podurile de la Văleni și Stoișești. Toate aceste lucrări la infrastructura rutieră se adaugă proiectelor pe care noi le derulăm prin PNDL 2. Cu toate aceste investiții, starea drumurilor din județul nostru se schimbă de la o lună la alta ”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Județul Vaslui a primit de la Guvernul României 5,6 milioane de lei pentru repararea a șapte poduri și două podețe avariate de inundații.

În urma ploilor abundente din această primăvară, cele mai mari pagube au fost înregistrate pe drumurile județene, unde este nevoie de reabilitarea a peste 87 kilometri. De asemenea, 4 poduri, 2 podețe și o ravenă au nevoie urgentă de reabilitări, valoarea totală a pagubelor contabilizată la nivelul CJ Vaslui fiind de peste 11,6 milioane de lei.

Oamenii vor asfalt

La această dată, județul Vaslui continuă să înregistreze la capitolul infrastructură sute de kilometri de drumuri județene pietruite sau din pământ. Conform datelor CJ Vaslui, la nivelul județului sunt înregistrate 51 de drumuri județene, cu o lungime totală de 940 de kilometri: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

CJ Vaslui derulează, în prezent, 17 proiecte prin PNDL 2 în valoare de 180 milioane de lei, din care 13 proiecte vizează reabilitarea infrastructurii rutiere.

De asemenea, din luna octombrie 2019 vor începe lucrările la drumul strategic, care are o finanțare europeană în valoare totală de 222.001.842 lei.

Dumitru Buzatu

„Cu cât acoperim mai multe drumuri cu asfalt, vin persoane din zonele unde drumurile nu sunt asfaltate și ne întreabă de ce la ei nu se asfaltează, dar la alții da! Nu putem face deodată aceste drumuri. Avem multe proiecte finanțate de la bugetul național sau cu fonduri europene și încercăm să atragem și alte fonduri. Dorim ca în mandatul următor, niciun kilometru de drum județean să nu fie neasfaltat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: