Home » Social » Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui pot beneficia de o prima de activare în valoare de 1.000 lei.

AJOFM Vaslui precizează că persoanele ce pot beneficia de prima de activare trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie șomer, înregistrat de cel puțin 30 de zile la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană în raza căreia are domiciliul/reședința, nu beneficiază de indemnizație de șomaj, se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 3 luni ulterior datei înregistrării la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, nu a mai avut raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni, cu angajatorul la care se încadrează.

Se poate beneficia de prima de activare și se poate avea dreptul la menținerea acesteia și în situația în care, în perioada de 3 luni de la angajare, încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și persoana se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleași condiții.

Prima de activare nu se cumulează cu prima de inserție și cu prima de instalare.

Pentru acordarea primei de activare se va depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, unde șomerul este în evidență, în termen de maximum 30 de zile de la data angajării, următoarele documente: cerere; actul în baza căruia persoana s-a încadrat în muncă sau dovada încadrării în muncă printr-un act eliberat de angajator, care să ateste încadrarea în muncă; angajament; declarație pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu ai mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: