Home » Sanatate » Centrul Județean de Transfuzie Sanguină din Bârlad are nevoie de sânge

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină din Bârlad are nevoie de sânge

Având în vedere scăderea numărului de donatori de sânge, Direcția de Sănătate Publică Vaslui (DSPVS) atrage atenția asupra contribuției esențiale a donatorilor benevoli și face apel la populația din județul Vaslui pentru a dona sânge la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, de luni până vineri, în intervalul orar 8-11.

“Este nevoie de o donare regulată de sânge deoarece acesta poate fi stocat doar pentru o perioadă de timp limitată. Datorită faptului că sângele este perisabil, este nevoie de donări constante pentru a dispune de sânge oricând și oriunde este nevoie. Recoltarea de sânge se face în condiții stricte de siguranță, de către personal medical calificat, materialul de recoltare fiind steril și de unică folosință, deci nu prezintă risc de îmbolnăvire.”, a transmis conducerea DSPVS, într-un comunicat de presă.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârste cuprinse între 18-62 ani, cu greutatea corporală minimă de 60 de kg. Donarea de sânge se face la un interval de minimum două luni, fără a depăși 5 donări pe an pentru barbați și 4 donări pe an pentru femei.

Donatorii de sânge primesc pentru fiecare donare tichete de masă, zi liberă de la locul de muncă și reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau în care donatorul este angajat. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: