Home » Social » „Peace Run” – „Alergare pentru pace” a ajuns și la elevii din Bârlad

„Peace Run” – „Alergare pentru pace” a ajuns și la elevii din Bârlad

Întâlnire inedită! Peste 350 de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și ai Școlii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad s-au întâlnit vineri dimineață cu nouă militanți pentru pace, participanți la ștafeta „Peace Run” – „Alergare pentru pace”, cunoscută în ultimii șapte ani sub denumirea de World Harmony Run.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EpboPS0do1A&w=560&h=315]

Cei nouă alergători, care au pornit din Chișinău cu destinația Varna (Bulgaria), se află printre miile de participanți la acțiunea desfășurată în 150 de țări. Alergătorii, care traversează teritoriul României între 19 și 25 septembrie, le-au povestit elevilor despre istoria acestei alergări cu torță, în numele păcii, inițiată în urmă cu 32 de ani de liderul spiritual indian Sri Chinmoy. Participanții la această ștafetă, pacifiști din Franța, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și România, au cântat apoi imnul acestei acțiuni împreună cu elevii, după care au alergat pe terenurile de sport ale celor două unități școlare, singurele din județ vizitate de alergătorii pentru pace.

Ceea ce se dorește prin această mișcare pentru pace este transmiterea mesajului că dacă oamenii pot alerga împreună în pace, înseamnă că pot și trăi în pace. În acest spirit, participanții la „Peace Run” spun că alergând cu torța și transmițând-o mai departe nu fac altceva decât să răspândească ideea de pace în lume. Printre cei care au ținut în mână torța păcii și au transmis-o mai departe s-au numărat Maica Tereza și Papa Francisc.

Ideea răspândirii mesajului păcii prin alergare aparține lui Sri Chinmoy, artist, poet, scriitor, lider spiritual și vizionar indian care și-a dedicat viața instaurării armoniei în lume. Acesta conducea meditații de pace pentru ambasadori și personalul de la Organizația Națiunilor Unite din New York, pentru oficialitățile guvernamentale la Congresul SUA din Washington și a fost invitat să organizeze meditații și în Parlamentul Marii Britanii. Pe 11 octombrie se împlinesc 12 ani de când Sri Chinmoy a părăsit fizic această lume, dar inițiativa sa continuă și are tot mai mulți susținători. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: