Home » Invatamant » Șahul, sportul practicat în sezonul rece la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Șahul, sportul practicat în sezonul rece la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Amânarea repetată a inaugurării sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” a provocat nemulțumire, dar a adus și un beneficiu elevilor, care au fost inițiați în sportul minții. Pentru că pe timpul sezonului rece elevii nu își pot desfășura orele de educație fizică și sport în curtea școlii, profesorii de educație fizică au fost nevoiți să se adapteze situației.

Astfel, sportul minții, șahul, a devenit o disciplină pe care elevii o aprofundează de doi ani de zile.

„Șahul este un sport care dezvoltă mintea, recunoscut de Comitetul Internațional Olimpic, și cred că inițierea elevilor în tainele acestui joc este benefică. Copiii sunt testați periodic pentru a le verifica nivelul de cunoștințe, dar notele nu sunt trecute în catalog. Unii copii au început să facă progrese, iar școala noastră a avut rezultate bune la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la Șah. Am trecut de etapa locală și cea județeană și am ajuns cu echipa la faza zonală”, a declarat, pentru Est News, Lucian Stoica, profesor de educație fizică și sport la Școala „Episcop Iacov Antonovici”.

Acesta a mai spus că speră ca până la sfârșitul anului moderna sală de sport din curtea școlii să devină funcțională. Dacă, însă, acest lucru nu se va întâmpla, elevii vor face orele de educație fizică la fel ca și până acum. Handbal și fotbal, pe terenul din lateralul școlii, iar iarna, în zilele când vremea este total potrivnică, ora de educație fizică se va desfășura în clasă, în fața tablei de șah. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: