Home » Uncategorized » CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului în vederea executării proiectului „Construire bază sportivă TIP 1, Str. Hușului FN, municipiul Vaslui, județul Vaslui”. Terenul este în proprietatea municipiului Vaslui și are o suprafață de 14.318 metri pătrați.

În vederea realizării proiectului, CL Vaslui va asigura cheltuielile pentru racordurile la utilități (energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). De asemenea, autoritățile locale vor asigura suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. CL Vaslui se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioada de minim 15 ani.

Ministerul Dezvoltării prin CNI a informat Primăria Vaslui că în vederea construirii unei «Baze sportive Tip 1», ca parte a subprogramului «Complexuri Sportive», este necesară o suprafată de teren de aproximativ 13.202 metri pătrați. Prin realizarea obiectivului vor fi construite si amenajate un teren sportiv de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 spectatori; un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, ce va avea dimensiunea de 200 metri/40 metri; o clădire administrativă și vestiare; parcare autovehicule și autocar.

Una din condițiile asumate de către Guvernul României, prin dosarul de candidatură depus la sediul UEFA în data de 26 aprilie 2014, a fost construirea și modernizarea unui număr de 400 de terenuri de fotbal. Prin adresa nr. 1475/ 10.04.2019, Federația Română de Fotbal a transmis către CNI un număr de 175 de amplasamente selectate în vederea construirii de baze sportive. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: