Home » Social » Viacons Rutier Huși a scos din noroaie două comunități din comuna Bunești-Averești

Viacons Rutier Huși a scos din noroaie două comunități din comuna Bunești-Averești

Viacons Rutier SRL Huși a finalizat o nouă lucrare de modernizare a două drumuri comunale din Bunești-Averești prin care peste 700 de locuitori din două localități până de curând rupte de lume au acces la civilizație, la asfaltul care duce până în drumul european de la Huși. În lungime de 4,4 kilometri, investiția de 3,9 milioane de lei face conexiunea între două drumuri județene și facilitează accesul în mod direct al locuitorilor din Roșiori și Avrămești la mijloacele de transport în comun.

Bucurie mare pentru cele 700 de suflete din localitățile Roșiori și Avrămești și, totodată, pentru autoritățile din Bunești-Averești, după ce firma Viacons Rutier Huși a reușit să le predea o lucrare la cheie la standardele impuse de normativele europene. Un drum de asfalt de 4,4 kilometri, cu rigole betonate care să preia torenții, face acum legătura între satul reședință Averești și drumul pietruit, care va intra în curând în reabilitare, spre localitatea Bunești. Practic, oamenii din satele amintite nu mai trebuie să meargă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la mijlocul de transport în comun către municipiul Huși, în condițiile în care microbuzele către și dinspre Bunești trec acum direct prin cele două comunități. Mai mult decât atât, și microbuzele școlare nu trebuie să mai facă un ocoliș de opt kilometri pentru a aduce copiii la școală.

Este un drum care ajută mult cele două comunități, să nu mai circule pe jos către mijloacele de transport în comun, cum o fac de o viață. Nu ne oprim aici și pot spune că lucrăm la un nou proiect care presupune 12 km de asfalt pe toate arterele principale din toate satele componente. De asemenea, avem în vedere și realizarea legăturii către Bunești și Podul Oprii. Mulțumesc mult proiectantului, care a fost prompt, și constructorului care a fost unul extrem de bun”, a precizat primarul comunei Bunești-Averești, Vasile Tărăgan.

Dintr-un drum de noroaie în care orice mașină rămânea împotmolită, cei de la Viacons Rutier Huși au reușit să facă o nouă arteră care, la orice moment, se poate înscrie la categoria șoselelor europene.

Am predat o nouă lucrare către autoritățile din Bunești-Averești, finanțată prin PNDL II. Acest proiect nu este unul dintre cele mai mari, însă pentru comunitate este una extrem de importantă. Spre bucuria locuitorilor care beneficiază de această investiție, am reușit să o finalizăm într-un an, deși, prin contract, aveam la dispoziție un termen de două ori mai mare. Evident, nu se putea realiza acest obiectiv fără sprijinul domnului primar, care a semnat condica zi de zi pe această lucrare, ajutându-ne foarte mult. Mulțumesc proiectanților și diriginților de șantier care au fost alături de noi”, a declarat directorul general al Viacons Rutier SRL Huși, Ioan Ciomaga.

Activitatea societății Viacons Rutier nu se oprește aici, în condițiile în care urmează să predea, în perioada următoare, și alte lucrări către beneficiari, respectiv mai multe drumuri locale în Vetrișoaia și două artere județene tot în comuna Bunești-Averești. Tot anul acesta, societatea hușeană a predat șapte drumuri finanțate prin PNDL II, ceea ce înseamnă foarte mult, în opinia directorul Ioan Ciomaga, pentru județul nostru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: