Home » Social » Neglijența unui proprietar de teren de pe Bulevardul Epureanu din Bârlad pune în pericol siguranța a zeci de familii care locuiesc în zonă

Neglijența unui proprietar de teren de pe Bulevardul Epureanu din Bârlad pune în pericol siguranța a zeci de familii care locuiesc în zonă

Locatarii blocului 4 de pe Bulevardul Epureanu din Bârlad au început să se teamă în ultimele luni de câinii și aurolacii care își fac veacul în spatele blocului.

Pe un teren, proprietate personală, lăsat de izbeliște, bălăriile au crescut foarte înalte și reprezintă o ascunzătoare perfectă pentru câini și persoane dubioase.

„ Îmi este frică să mă prindă noaptea în spatele blocului. Acum se întunecă mai devreme și am început să duc gunoiul până în ora 7 seara. Mi-e teamă de păduricea care s-a înălțat în spatele blocului, pentru că nici nu știi cum te trezești cu cineva care te poate ataca. Vă spun sincer că eu locuiesc la parter și mă tem pentru siguranța mea. Nu de puține ori am văzut câini ieșind în haită din acele bălării, dar și aurolaci. Și oamenii care urcă la deal, prin această zonă, au început să meargă cu teamă din cauza păduricii aflată la câțiva metri de stradă. Aș ruga pe cei din Primărie să vină să curețe zona sau să-l roage pe proprietar să o defrișeze. Noi cei din bloc suntem bătrâni și lipsiți de putere.”, a declarat pentru Est News o locatară a blocului.

Terenul respectiv este unul din sutele de terenuri lăsate în paragină de proprietari, deși există o hotărâre de consiliu votată acum un an, care impune supraimpozitarea terenurilor neîngrijite. Cum ne aflăm în prag de alegeri prezidențiale și oarecum în prag de alegeri locale și parlamentare, cu siguranță că această lege locală va fi pusă în practică, cel mai târziu peste un an și jumătate sau doi.

Și zona ultracentrala a Bârladului a devenit „obiect de muzeu”, întrucât este plină de case vechi, cu curți pline cu verdeață crescută necontrolat.

Strada Hamangiu, cea care face legătura dintre bulevardele Epureanu și Republicii este cel mai elocvent exemplu. Curțile năpădite de verdeață sunt păzite de câini agresivi și atrag atenția trecătorilor care nu-și pot explica de ce autoritatea locală este atât de nepăsătoare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: