Home » Social » CL Vaslui dă verde la vânzarea apartamentelor ANL din Zona Industrială

CL Vaslui dă verde la vânzarea apartamentelor ANL din Zona Industrială

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va aproba în ședința de astăzi apartamentarea celor trei blocuri ANL din Zona Industrială. După aprobarea hotărârii, se va putea solicita cartea funciară pentru cele 80 de apartamente, care pot fi cumpărate de actualii chiriași. Un apartament cu două camere va fi vândut cu 151.000 lei.

Chiriașii din blocurile ANL din Zona Industrială a municipiului Vaslui au parte de vești bune. Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința de astăzi un proiect de hotărâre privind apartamentarea blocurilor de locuințe tip ANL, situate pe str. Metalurgiei, nr. 12. Cele trei blocuri ANL au fost recepționate în anii 2011 și 2012 și sunt în administrarea CL Vaslui în vederea închirierii. În prezent, cele trei imobile sunt înscrise în Cartea Funciară a municipiului Vaslui.

Conform legii nr. 152/1998, privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, locatarii pot cumpăra apartamentele deținute în chirie, dar în prealabil este necesar să se realizeze apartamentarea celor trei imobile. În acest scop, au fost întocmite propunerile de apartamentare pentru blocurile ANL nr. 500, 501 și 502, documentații vizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vaslui. Practic, după adoptarea hotărârii CL Vaslui chiriașii pot solicita la Oficiul de Cadastru cartea funciară pentru cumpărarea respectivelor apartamente.

Operațiunea cadastrală s-a finalizat, iar cele 80 de apartamente vor putea fi vândute. Sunt mai multe cereri din partea chiriașilor pentru a-și cumpăra apartamentele. Înainte de începerea vânzării vom organiza o întâlnire cu toți locatarii, pentru a le spune oamenilor că s-a făcut apartamentarea și pot cumpăra. Mulți chiriași apelează la programul Prima Casă pentru a achiziționa apartamentele”, a spus Nicu Palade, directorul SC Locativa SRL.

În zona Industrială sunt trei blocuri ANL, cu cinci scări care au în total 80 de apartamente. Un apartament cu două camere va fi vândut cu un preț de 151.000 lei, preț care a fost aprobat în CL Vaslui.

Trăiesc aici familii tinere și doresc să cumpere, să își ia credite și să plătească. Statul le-a pus la dispoziție apartamente elegante, spațioase, cu toate utilitățile la dispoziție, iar acestea pot fi achiziționate la prețuri mai mici decât pe piața liberă”, a precizat Nicu Palade.

În calitate de administrator de spații locative, SC Locativa Vaslui a vândut până la această dată 32 de apartamente, din care 21 în blocul nr. 287 și 11 apartamente în blocul nr. 283. În total, la nivelul municipiului Vaslui mai sunt de vândut 113 apartamente ANL.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: