Home » Social » Elevă de clasa a III-a, din Huși, criză de epilepsie în timpul orelor. Copila a fost dusă cu ambulanța la spital

Elevă de clasa a III-a, din Huși, criză de epilepsie în timpul orelor. Copila a fost dusă cu ambulanța la spital

O elevă de la clasa a III-a, de la o școală din municipiul Huși, a ajuns la spital, miercuri, după ce a făcut o criză de epilepsie în timpul orelor de curs. Norocul copilei a fost intervenția promptă a asistentei de la unitatea de învățământ, care i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului de ambulanță chemat la caz.

Panică la o școală din municipiul Huși, acolo unde o copilă de nouă ani a suferit o criză de epilepsie în timpul orelor de curs, în prezența celorlalți colegi de clasă. Fără a intra în panică, învățătoarea a chemat imediat în ajutor asistenta medicală a unității de învățământ care i-a acordat primul ajutor, administrându-i intravenos un medicament care a ajutat-o pe elevă. Între timp, la școală a ajuns și echipajul medical chemat prin numărul de urgență 112.

La momentul sosirii paramedicilor al echipajului SMURD, minora se afla în stare de somnolență. Norocul fetei a fost că unitatea de învățământ are angajată o asistentă medicală care a i-a putut acorda primul-ajutor la timp”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Stabilizată de paramedici, copila a fost transportată cu ambulanța SMURD la Spitalul Municipal Huși, unde și-a revenit. Fetița figura în istoricul său medical cu încă o criză de epilepsie la vârsta de trei ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: