Home » Social » Primăria Vaslui a găsit soluția pentru modernizarea parcului auto de trasport local

Primăria Vaslui a găsit soluția pentru modernizarea parcului auto de trasport local

Primăria Vaslui a finalizat documentația proiectului cu finanțare europeană pe transport.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că a oferit autorităților de management toate clarificările solicitate în legătură cu implementarea proiectului și se așteaptă semnarea contractului de finanțare: „Cel mai important proiect ca valoarea este cel depus pe transport. În cadrul proiectului vom face și o achiziție de mijloace de transport: troleibuze și autobuze. Am vorbit la Agenția de Dezvoltare Nord Est și vom putea utiliza aceste mijloace pe rețele vechi, fără a fi obligați să așteptăm finalizarea proiectului”.

Proiectul de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători a fost depus împreună cu proiectul privind construcția unui depou. Cele două proiecte depuse pe Axa Prioritară 4 din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 au o valoare cumulată de aproximativ 130.000.000 lei. Proiectul de extindere a rutelor pentru transportul de călători are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate.

În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stâlpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente. De asemenea, pe traseele de extindere a rutelor ecologice se vor amenaja trotuare pentru călători.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: