Home » Social » Primăria Vaslui apelează la forța de muncă din Penitenciar pentru lucrările la sistemul de apă și canal

Primăria Vaslui apelează la forța de muncă din Penitenciar pentru lucrările la sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU

Lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui au fost realizate într-un procent de numai 15%. În total, proiectul prevede modernizarea a 137 kilometri de rețele de apă și canal, lucrări care trebui finalizate în 2020. Primăria Vaslui își pune speranțele într-o iarnă blândă, pentru a se putea lucra în suburbiile orașului. Municipalitatea va căuta forță de muncă, inclusiv la Penitenciarul Vaslui, pentru a ajuta constructorul să finalizeze investiția.

Lucrările de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui sunt în mare întârziere. Până la această dată, lucrările de reabilitare și extindere la cei 137 kilometri de rețele de apă și canal au fost realizate într-un procent de numai 15%. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că s-a realizat foarte puțin din proiect, însă municipalitate nu poate interveni în relația cu constructorul pentru a impulsiona ritmul de lucru.

„SC Aquavas Vaslui are o relație contractuală cu firma care execută lucrările. Operatorul județean de apă și canal verifică îndeplinirea graficelor de lucru, decontează lucrările realizate etc. Eu nu am nicio posibilitate să acționez asupra constructorului. Noi asigurăm frontul de lucru, pentru ca proiectul să se realizeze conform termenelor asumate”, a spus Vasile Pavăl.

Sunt mai multe cauze care au condus la întârzierea proiectului de apă și canal. În primul rând este vorba despre lipsa de capacitate de lucru a constructorului, iar în al doilea rând este vorba despre vremea nefavorabilă din această primăvară, când a plouat aproape două luni și jumătate.

„În ultima perioada este un reviriment în ceea ce privește ritmul de lucru, se lucrează mai organizat. Sperăm să fie o iarnă mai blândă, să se poată lucra. Avem solicitări pentru forță de muncă de la constructorul din Timișoara. Am să vorbesc la Penitenciarul Vaslui și am să mai văd de unde mai pot trimite oameni pentru realizarea lucrărilor. Iarna nu se poate intra în oraș, pentru că avem un trafic intens. Vom asigura frontul de lucru în suburbiile orașului cum ar fi Rediu, Brodoc sau Viișoara”, a mai spus Vasile Pavăl.

Investiții de 74 milioane lei

Pe 18 aprilie 2019 SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara început lucrările din cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești – județul Vaslui”. Investiția a demarat în suburbia Brodoc.

„Acest proiect este o primă etapă a modernizării serviciilor de apă și canal pentru orașul nostru. Etapa a doua vizează instalarea unor stații de pompare care vor rezolva câteva magistrale de alimentare cu apă. O a treia etapă privește dezvoltarea sistemului de apă și canal în zonele unde aceste proiecte nu ajung. Drumul este creionat, iar în patru – cinci ani orașul nostru și suburbiile Bahnari, Viișoara, Bustea, Paiu vor fi rezolvate în totalitate cu apă și canal”, a spus Vasile Pavăl.

În cursul lunii septembrie 2018, în Sala de Consiliu a Primăriei Vaslui, a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări «Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui». La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. În total, investițiile se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, urmând ca proiectul să fie terminat în anul 2020.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: