Home » Administratie » Afurisite șuvoaie: au acoperit frumusețe de străzi inteligent modernizate de administrația locală de la Bârlad, cu fonduri PNDL

Afurisite șuvoaie: au acoperit frumusețe de străzi inteligent modernizate de administrația locală de la Bârlad, cu fonduri PNDL

Nici bine n-a sosit toamna, odată cu primele ploi abundente, că a și dat semne administrației locale că străzile din oraș se află sub amenințarea apelor.

O realitate lacustră, mai ceva ca în versurile lui Bacovia! Asta le-a adus ziua de vineri bârlădenilor pe care drumurile i-au dus în zona Pieței centrale, mai exact pe Strada Popa Șapcă. Intersecția acestei străzi intens circulate cu cea pe care se află Școala Nr. 5 a fost pur și simplu blocată traficului pietonal, vreme de câteva ore bune, de cantitatea mare de apă lăsată în urmă de ploaie.

Trecătorii mai curajoși și-au suflecat pantalonii și s-au avântat în „lacul” din mijlocul străzii, însă restul oamenilor au făcut cale întoarsă, de teamă să nu-și pună la grea încercare încălțările. Problematic a fost și accesul elevilor care învață la Școala Nr. 5, care au fost nevoiți să aleagă o rută ocolitoare, în loc de cea curentă. Din păcate, nici cei care au ales să meargă înconjor, pe Strada Bicaz sau Bagdasar, nu au avut mai mult noroc să găsească drumuri circulabile. Motivul? Apa băltește, nu se scurge de pe asfaltul turnat în cursul anului trecut, pe străzile modernizate prin PNDL II, una dintre mândriile mandatului actualului primar.

Cei mai revoltați de peisajul lacustru au fost comercianții care își expun produsele în stradă, după cum le e obiceiul. Aceștia n-au fost deloc încântați să vadă că apa le intră în magazine, așa că și-au strigat nemulțumirile în gura mare. „Când plouă mult, aici e dezastru. Nu mai putem să scoatem niciun produs afară din magazin, iar de fiecare dată când trece câte o mașină, apa ne intră în valuri peste praguri. Primarul e de vină! Să rezolve odată problema canalizărilor, așa cum a promis, să avem condiții civilizate să mergem pe străzi, indiferent de vreme! Plătim taxe mari, pe ce se duc banii noștri? E orașul nimănui?”, a întrebat o vânzătoare care, cu mopul și găleata în mână, se chinuia să strângă apa din magazin. (Simona MIHĂILĂ)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: