Home » Administratie » Bani pentru apicultorii care au avut pierderi în urma inundațiilor din primăvară

Bani pentru apicultorii care au avut pierderi în urma inundațiilor din primăvară

Apicultorii care au înregistrat pierderi în urma ploilor torențiale din perioada martie – mai 2019 vor primi un ajutor financiar de la bugetul de stat.

Pe 24 septembrie 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial o hotărâre privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”. Măsura este destinată apicultorilor din domeniul producției primare, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție. Valoarea sprijinului financiar este de 20 lei/ familia de albine. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar, apicultorii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2019 și să dețină familii de albine înregistrate/ autorizate la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă. Pentru obținerea sprijinului, solicitanții trebuie depună o cerere la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, până la data de 31 octombrie 2019.

În situația în care beneficiarii dețin în exploatație mai multe stupine situate pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale din județe diferite, aceștia depun o singură cerere la direcția pentru agricultură pe teritoriul căreia beneficiarul deține numărul cel mai mare de familii de albine.

Prin acordarea acestui ajutor se urmărește echilibrarea balanței veniturilor și cheltuielilor apicultorilor, ajutându-i să se reașeze într-o poziție mult mai stabilă”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*