Home » Sanatate » Spitalul bârlădean încearcă să atragă medici noi

Spitalul bârlădean încearcă să atragă medici noi

Lipsă acută de medici la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Criza s-a adâncit și mai mult odată cu plecarea unor tineri medici, atrași cu greu și ei la unitatea spitalicească din Bârlad. Aceștia au renunțat la posturi după o perioadă destul de scurtă în care nu s-au putut adapta la colectiv sau la politica managerială a instituției.

Spitalul bârlădean a trimis spre publicare în revista „Viața Medicală” 23 de posturi vacante. Astfel, spitalul are nevoie de un medic specialist gastroenterolog, un medic specialist diabetolog, un medic specialist pentru secția Neonatologie, doi medici interniști (unul pentru secția Medicină internă cronici și unul pentru Medicină internă), un medic neurolog, doi medici cu specializarea medicină de urgență, la CPU, un medic oncolog, un pneumolog, doi medici pediatri, trei medici pentru secția Terapie intensivă, doi medici infecționiști pentru secția Boli infecțioase, un medic epidemiolog, un medic infecționist pentru Compartimentul Igienă, un medic cu specialitatea neurologie pediatrică, doi medici psihiatri (unul pentru secția Psihiatrie și altul pentru Centrul de Sănătate Mintală) și un medic nefrolog. Concursurile pentru ocuparea acestor posturi se vor organiza până cel târziu în luna noiembrie.

Spitalul a scos la concurs și trei posturi de asistenți medicali generaliști: unul pentru Compartimentul Ortopedie-Traumatologie și doi pentru CPU. Concursul pentru aceste trei posturi se va desfășura în perioada 7-15 octombrie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: