Home » Social » Incendiu puternic în Huși

Incendiu puternic în Huși

Un incendiu puternic a cuprins, luni seara, două case din municipiul Huși, pompierii intervenind pentru limitarea extinderii flăcărilor și la alte locuințe învecinate. Locatarii imobilelor afectate în mod direct au fost evacuați, o femeie de 60 de ani suferind un atac de panică astfel încât a fost nevoie de intervenția unui echipaj medical.

Două locuințe din zona Dric a ”orașului dintre vii” au fost cuprinse de flăcări, pe rând, în cursul serii de luni. Incendiul a creat panică în rândul locatarilor imobilelor care s-au autoevacuat, fiind solicitat sprijinul pompierilor. Inițial, la intervenție s-au trimis două mașini cu apă și spumă, însă, din cauza vâlvătăii puternice, au mai fost alocate alte două autospeciale.

În momentul în care pompierii au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta puternic la acoperișul uneia din locuințe. Ulterior, flăcările s-au extins și la a doua casă, motiv pentru care s-a luat decizia suplimentării numărului forțelor de intervenție. Din păcate, în acel cartier, locuințele sunt foarte apropiate una de cealaltă, iar lipsa apei este o altă problemă în zonă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Având în vedere situația creată, pompierii au început să lucreze, până la sosirea în sprijin a celorlalte echipaje, la limitarea extinderii incendiului și la alte locuințe din cartierul Dric. Deși nu au existat persoane care să fi suferit arsuri, totuși o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unui atac de panică. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: