Home » Sanatate » Punctul de transfuzii sanguine Vaslui va avea un program săptămânal de două zile

Punctul de transfuzii sanguine Vaslui va avea un program săptămânal de două zile

Spitalul Județean de Urgență (SJU) a finalizat licitația privind adjudecarea contractului de achiziționare a echipamentelor medicale pentru punctul de transfuzii sanguine Vaslui.

După încheierea perioadei de depunere a contestațiilor, urmează să fie anunțată firma care a câștigat licitația.

Au participat la licitație mai multe firme și rămâne să vedem cine va câștiga. Într-o primă fază, la punctul de transfuzii sanguine Vaslui va fi un program de două zile pe săptămână. În funcție de cererile privind donarea de sânge, programul va mai fi prelungit. Ne confruntăm cu o criză de sânge în toată țara, dar la Vaslui este o situație aparte. Centrul de transfuzii este în municipiul Bârlad și de aceea am luat decizia de a deschide și un punct la Vaslui”, a spus Eduard Popica, prefectul județului Vaslui.

Suma de 200.000 lei pentru aceste achiziția de echipamente medicale a fost alocată de la bugetul consolidat al statului în luna mai 2019. Spațiul din cadrul Policlinicii Vaslui, unde va fi deschis puntul de transfuzii, a fost renovat de Consiliul Județean, conform regulilor impuse de Direcția de Sănătate Publică.

La punctul de transfuzii vor lucra asistente medicale din cadrul Spitalului Județean sub coordonarea specialiștilor de la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine de la Bârlad. În luna octombrie, se va începe activitatea de la punctul Vaslui, a mai spus Eduard Popica.

Donatorii de sânge primesc, la cerere, pentru fiecare donare șapte tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care se face donarea de sânge. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: